Fibromyalgia

קנאביס רפואי מביא להפחתה משמעותית בכאב כרוני על רקע פיברומיאלגיה (סורוקה)

הודעת סורקה

כך עולה ממחקר שבוצע על ידי חוקרים במרכז למחקרים קליניים בסורוקה

פרופ’ ויקטור נובק (בתמונה), מנהל המרכז למחקרים קליניים בסורוקה ומעורכי המחקר:” קנאביס רפואי הוא כלי טיפול יעיל ובטוח למטופלים הסובלים מפיברומיאלגיה “

ממחקר חדש שביצעו חוקרים מהמרכז למחקרים קליניים בסורוקה והמרכז לחקר הקנאביס עולה כי קנאביס מאפשר טיפול יעיל ובטוח לאוכלוסיית החולים בפירומיאלגיה. פיברומיאלגיה היא הפרעת כאב שכיחה ביותר, עם אפשרויות טיפול מוגבלות. עד כה אמצעים תרופתיים הראו יעילות חלקית בלבד לשיפור בתסמיני המחלה.

המחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת הרפואיJournal of Clinical Medicne , בוצע בהנחיית פרופ’ ויקטור נובק, מנהל המרכז למחקרים קליניים בסורוקה, בשיתוף ליהי בר-לב שליידר דוקטורנטית במרכז לחקר הקנביס, ד”ר יפתח שגיא ופרופ’ מחמוד אבו שקרה מנהל מחלקה פנימית בסורוקה, מומחה בריאומטולוגיה ומהפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן-גוריון.

ד”ר יפתח שגיא, רופא ביחידה לריאומטולוגיה במרכז הרפואי סורוקה, מצוות החוקרים: במסגרת המחקר, נותחו נתונים אודות 367 מטופלים בקנאביס רפואי שטופלו בהתוויה של פיברומילגיה בשנים 2015-2017 ברחבי ישראל במסגרת “תיקון עולם”, עם מעקב של חצי שנה תחת טיפול. מדובר בקבוצת המטופלים הגדולה ביותר שפורסם עד כה בעולם של חולי פיברומיאלגיה שטופלו בקנאביס רפואי. 

במחקר נמצא כי לאחר חצי שנת טיפול בקנאביס, 81.8% דיווחו על שיפור משמעותי בשליטה על תסמיני מחלתם,  כאשר הכאב הממוצע פחת מרמה של 9.0 לרמה של 5.0 (בסולם של 11.0 נקודות). תסמינים המאפיינים פיברומיאלגיה, כגון הפרעות שינה, דכאון וחולשה הראו שיפור משמעותי לאחר חצי שנת טיפול. בנוסף, הושג שיפור באיכות החיים של המטופלים ובתפקודם היומיומי. ולבסוף, שיעור תופעות הלוואי היה יחסית נמוך: 7.9% דיווחו על סחרחורת, 6.7% דיווחו על יובש בפה ו-5.4% דיווחו על בחילה או הקאה.

פרופ’ ויקטור נובק, מנהל המרכז למחקרים קליניים בסורוקה ומעורכי המחקר : “ פבירומיאלגיה היא הפרעת כאב עם השלכות קשות ביותר על מספר גבוה של מטופלים. אפשרויות הטיפול הינן מגוונות, אולם מטופלים רבים ממשיכים לסבול מכאב כרוני, דכאון והפרעות סומטיות תחת טיפול מיטבי. קנאביס רפואי הינו אמצעי טיפול נוסף שעשוי להיטיב עם חולים אלו, בצורה יעילה ועם מחיר יחסית נמוך של תופעות לוואי בטיפול ממושך. כולי תקווה כי מחקרים נוספים יאששו את הממצאים שלנו בעתיד”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ליקוי ראיה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון, חרדה ובידוד חברתי (JAMA Ophthalmol)

    ליקוי ראיה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון, חרדה ובידוד חברתי (JAMA Ophthalmol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology עולה כי בקרב מטופלים הסובלים מליקוי ראיה קיים סיכון גבוה יותר לתסמיני דיכאון, חרדה ובידוד חברתי. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין דיווח עצמי ועדות אובייקטיבית להפרעות ראיה ובין תסמיני דיכאון וחרדה ובידוד חברתי במבוגרים שלקחו חלק בסקר ארצי בשם National Health and Aging Trends Study. יתרה […]

  • האם טיפול הורמונאלי חליפי לאחר מנופאוזה משפר תסמיני דיכאון? (Menopause)

    האם טיפול הורמונאלי חליפי לאחר מנופאוזה משפר תסמיני דיכאון? (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול הורמונאלי חליפי לאחר מנופאוזה עשוי להביא לשיפור תסמיני דיכאון בנשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תסמיני דיכאון מתועדים בשכיחות גבוהה בנשים סביב תקופת המנופאוזה ובשנים הראשונות לאחר מנופאוזה. למרות שטיפול הורמונאלי חליפי נחשב לאפשרות הטיפול היעילה ביותר להקלה על תסמינים […]

  • צריכת סוכר רבה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון (BMC Psychiatry)

    צריכת סוכר רבה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון (BMC Psychiatry)

    צריכה גבוהה יותר של סוכר בתזונה מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Psychiatry. המחקר התבסס על נתונים אודות 18,400 משתתפים שהשלימו את סקר National Health and Nutrition Examination Survey בין השנים 2011 ו-2018. לאורך שתי הראיונות שהושלמו במרווח של 3-10 ימים, החוקרים אספו […]

  • זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

    זמן מסך ושכיחות דכאון בקרב בני נוער (JAMA Pediatrics)

    מחקרים מראים שעליה בזמן החשיפה למסכים (Screen Time) עשויה להביא לעליה בתסמיני דכאון. עם זאת, הקשר בין כל אחד מסוגי החשיפה השונים (נייד, טלוויזיה, מחשב ו/או וידאו) לבין דכאון אינו ברור דיו. כמו כן, טרם נחקרה ההשפעה המצטברת של החשיפה לאורך זמן. בשני פערים אלו עסק מחקרם של בוארס וקבוצתו, אשר פורסם ב-JAMA. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

    בריאות המערכת הקרדיווסקולרית של האם לאחר לידה (JAMA, CME)

    שיעורי תמותת האימהות בארה"ב זינקו והגיעו ל-1205 מקרי מוות בשנת 2021, נתון המצריך מענה דחוף וממוקד. הפערים בין קבוצות אתניות מדגישים את הצורך לטפל בבעיה זו בהקדם. כ-80% ממקרי המוות של יולדות אלה ניתנים למניעה, כאשר חלק משמעותי מהם מתרחש בתקופה שלאחר הלידה, דבר ההופך תקופה זו לתקופה חשובה ומרכזית לניטור ולשיפור בריאות האם. מאמר זה, שפורסם ב-JAMA, מתעמק באופן מקיף בהערכה של בריאות הלב וכלי הדם (CVH), ובמכשולים המערכתיים שקיימים בטיפול באישה בתקופה שלאחר הלידה.

  • צריכה רבה של סוכר מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון  (BMC Psychiatry)

    צריכה רבה של סוכר מלווה בסיכון מוגבר לדיכאון  (BMC Psychiatry)

    צריכה רבה יותר של סוכר בתזונה מלווה בשיעורי הימצאות גבוהים יותר של דיכאון, כאשר עליה בצריכה יומית של 100 גרם מלווה בעליה של 28% בשיעורי הימצאות דיכאון, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMC Psychiatry. מחקרים קודמים קשרו בין מרכיבים בתזונה, דוגמת קפאין, דגים וירקות, ובין הסיכון לדיכאון. עם זאת, מחקרים מעטים בחנו את הקשר […]

  • שיחות טלפון שבועיות מפחיתות דיכאון ובדידות בקשישים (Lancet Healthy Longevity)

    שיחות טלפון שבועיות מפחיתות דיכאון ובדידות בקשישים (Lancet Healthy Longevity)

    שיחות טלפון שבועיות לקשישים המשפרות את המוטיבציה ומציעות תמיכה עשויות להקל על תסמיני דיכאון ולסייע בהפחתת תחושת הבדידות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Lancet Healthy Longevity. בחלק ממחקר Behavior Activation in Social Isolation נכללו 435 משתתפים (62% נשים) בגילאי 65 שנים ומעלה עם מכלול בעיות רפואיות ארוכות-טווח באנגליה וויילס. המשתתפים המתאימים למחקר, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה