Fractures

צילום רנטגן לעומת אולטרה-סאונד לצד מיטת המטופל לאבחנת שברי אמה בילדים (J Emerg Med)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Emergency Medicine מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי קבוצה של רופאי חדר מיון ילדים, בעלי נסיון קודם מוגבל, הצליחו לאחר תכנית הכשרה קצרה לאבחן שברי אמה בילדים באמצעות בדיקת אולטרה-סאונד לצד מיטת המטופל.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פציעות כואבות באמה לאחר נפילה הן תופעה נפוצה בילדים. בדיקות רנטגן משמשות כיום כבדיקה הטובה ביותר לאבחנת מצבים אלו. בדיקת אולטרה-סאונד עשויה לשמש כחלופה החוסכת את החשיפה לקרינה מייננת ועשויה להיות כרוכה בכאב קל יותר בהשוואה לבדיקות רנטגן.

במסגרת המחקר הנוכחי הם ביקשו לקבוע אם מדגם של רופאים בעלי נסיון מועט, או ללא כל נסיון בבדיקת אולטרה-סאונד, יצליחו לאחר תכנית הכשרה קצרה לשלול שברי אמה בילדים. תוצאים משניים כללו השוואה של כאב או אי-נוחות על-רקע בדיקה קלינית, אולטרה-סאונד וצילום רנטגן ולבחון את מקובלות השימוש בבדיקת אולטרה-סאונד ככלי אבחנתי בעיניי ההורים והחולים.

מדובר במחקר פרוספקטיבי, לא-אקראי, התערבותי, שכלל ילדים בגילאי 0-16 שנים עם חשד לשבר אמה. בדיקות האולטרה-סאונד בוצעו ע”י קבוצה של רופאים בעלי נסיון מועט לכל היותר בביצוע בדיקות אלו.

לאחר תכנית הכשרה קצרה, קבוצת רופאי הילדים שעבדו בחדרי מיון הצליחה לאבחן שברי אמה ברגישות של 91.5% וסגוליות של 87.6%. הכאב על-רקע בדיקת אולטרה-סאונד לא היה קל או חמור יותר מהכאב על-רקע בדיקות רנטגן. החולים וההורים העדיפו את בדיקת האולטרה-סאונד על-פני בדיקת הרנטגן כאמצעי להערכת חשד לשבר אמה.

J Emerg Med. 2017;52(2):208-215

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה