GERD/Gastritis

טיפול בהתאם לצורך עם Dexlansoprazole (דקסילנט) מציג יעילות גבוהה יותר מ-Esomeprazole (נקסיום) בטיפול בהחזר קיבה-וושט (Drug Des Devel Ther)


במאמר שפורסם בכתב העתDrug Design, Development and Therapyמדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Dexlansoprazole(דקסילנט)ו-Esomeprazole(נקסיום)הובילו להקלה דומה בתסמיני החזר קיבה-וושט לאחר 24 שבועות.

עם זאת,  טיפול לפי-דרישה ב-Dexlansoprazoleלווה במספר קטן יותר של ימים עם תסמיני החזר קיבה-וושט במהלך 24 שבועות המחקר.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את היעילות הקלינית של מינונים בודדים שלDexlansoprazole(60 מ”ג) ו-Esomeprazole(40 מ”ג) לאחר 24 שבועות מעקב אחר חולים עם דלקת וושט ארוזיבית קלה.

 מדגם המחקר כלל 86 מבוגרים עם החזר קיבה-וושט, אשר חולקו באקראי לשתי קבוצות, אשר טופלו ב-Dexlansoprazole(43 חולים) ו-Esomeprazole(43 חולים) למשך שמונה שבועות כטיפול ראשוני. חולים בהם תועדה הפוגה מלאה בתסמינים לאחר שמונת השבועות הראשונים החליפו לטיפול לפי-דרישה עד לתום 24 שבועות המחקר.

בדיקת אנדוסקופיה חוזרת בוצעה בתום 24 השבועות או במידה והופיעו תסמינים חמורים של החזר קיבה-וושט.

חמישה חולים אבדו למעקב, כך שנותרו 81 חולים (41 בקבוצת הטיפול ב-Dexlansoprazoleו-40 חולים בקבוצת הטיפול ב-Esomeprazole) לניתוח לפי-פרוטוקול.

מדדיGERDQלאחר 4, 8, 12, 16, 20 ו-24 שבועות מהטיפול היו נמוכים יותר, בהשוואה למדדים בתחילת הטיפול. שיעורי הפוגה בתסמינים, שיעורי הישנות תסמינים, ימים עד להפוגה בתסמינים, שיעורי החלמה ממושכת של דלקת וושט ארוזיבית ושיעורי כישלון הטיפול, כמו גם מספר הטבליות שנטלו החולים במהלך 24 שבועות המחקר היה דומה בשתי הקבוצות.

בקבוצת הטיפול ב-Esomeprazoleתועדו יותר ימים עם תסמיני החזר קיבה-וושט, בהשוואה לקבוצת הטיפול ב-Dexlansoprazole(37.3 לעומת 53.9,p=0.008).

בקבוצת הטיפול ב-Dexlansoprazoleהחולים הדגימו שיפור ממושך במדדיGERDQבמהלך תקופת הטיפול לפי-דרישה (שבוע 8 לעומת שבוע 24,p<0.001), אך לא כך היה בקבוצת הטיפול ב-Esomeprazole(שבוע 8 לעומת שבוע 24,p=0.846).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי ההקלה בתסמיני החזר קיבה-וושט הייתה דומה לאחר 24 שבועות טיפול ב-Dexlansoprazoleו-Esomeprazole, אך הטיפול לפי-צורך ב-Dexlansoprazoleלווה במספר קטן יותר של ימים עם תסמינים ושיפור טוב יותר במדדיGERDQ.

Drug Des Devel Ther. 2019 Apr 26;13:1347-1356

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה