H. Pylori/Ulcer

טיפול מרובע מהווה את האפשרות הטובה ביותר כקו טיפול שני להליקובקטר פילורי (Am J Gastroenterol)

טיפול מרובע בן עשרה ימים הכולל מעכבי תעלות מימן, Bismuth, Tetracyclin ו-Levofloxacin עדיף על טיפול משולש סטנדרטי עם Levofloxacin כטיפול קו-שני כנגד הליקובקטר פילורי, כך מדווחים חוקרים מטיוואן במאמר חדש, שפורסם בכתב העת American Journal of Gastroenterology.

שיעורי הכחדת הליקובקטר פילורי עם טיפול משולש סטנדרטי ירדו אל מתחת ל-80% במרבית המדינות, מגמה שהובילה לאימוץ טיפול מרוב שלא כולל Bismuth. גם עם משטרי טיפול אלו, שיעורי כשלון הכחדת הליקובקטר פילורי עים בין 3-24% מהחולים עם הזיהום ואופן הטיפול בחולים אלו נותר שנוי במחלוקת.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את היעילות של עשרה ימי טיפול מרובה במשלב EBTL (Esomeprazole-Bismuth-Tetracycline-Levofloxacin) לעומת טיפול משולש במשלב EAL (Esomeprazole-Amoxicillin-Levofloxacin) כטיפול קו-שני כנגד הליקובקטר פילורי.

לאחר ניתוח ביניים להערכת יעילות הטיפול, ועדת המעקב העצמאית המליצה על הפסקת המחקר בשלב שיעורי הכחדה נמוכים יותר משמעותית עם EAL לעומת EBTL.

שיעורי ההכחדה היו גבוהים יותר משמעותית בקרב 50 החולים בקבוצת טיפול במשלב EBTL, בהשוואה ל-52 החולים בקבוצת EAL (98% לעומת 69%). שיעורי ההכחדה על EBTL היו גבוהים יותר משמעותית, בהשוואה למשלב EAL בקרב חולים תחת טיפול משולש קו-ראשון סטנדרטי ובקרב אלו שקיבלו טיפול קו-ראשון מרובע, שלא כלל Bismuth.

שיעור אירועים חריגים היו גבוה יותר מספרית בקבוצת הטיפול במשלב EBTL, בהשוואה לקבוצת EAL (22% לעומת 15%), אך רק בחילות היו נפוצות יותר משמעותית בקבוצת הטיפל במשלב EBTL (16% לעומת 3.8%).

החוקרים מסכמים וכותבים כי עשרה ימי טיפול מרובע במשלב מעכבי תעלות מימן עם Tetracycline, Bismuth ו-Levofloxacin הינו טיפול טוב כטיפול הצלה כנגד הליקובקטר פילורי לאחר כשלון טיפול משולש סטנדרטי או טיפול מרובע, שאינו כולל Bismuth.

Am J Gastroenterol 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה