Hepatitis Other

מומחים קוראים להשלמת בדיקות סקירה לזיהום בנגיף HBV במטופלים בסיכון גבוה (Ann Intern Med)

בהמלצה חדשה מטעם ה-USPSTF (U.S. Preventive Services Task Force) קוראים מומחים להשלים בדיקות סקירה לזיהום בנגיף HBV (Hepatitis B Virus) במטופלים בסיכון גבוה. ההמלצה מתפרסמת בכתב העת Annals of Internal Medicine ומהווה שינוי של העמדה משנת 2004 לפיה הנזקים בבדיקות סקירה עלו על כל תועלת.

עם זאת, מאז הצטברו עדויות מהן עולה כי לבדיקות סקירה תועלת מתונה. המלצה זו מטעם ה-USPSTF עולה בקנה אחד עם המלצות של מספר איגודים אחרים ומדובר בשינוי דרמטי ומבורך בעיניי מומחים רבים.

ההמלצה מתמקדת במתבגרים ומבוגרים ללא תסמינים, שאינם בהיריון ומצויים בסיכון גבוה לזיהום בנגיף HBV, כולל אלו שנולדו במדינות בהן שיעורי ההימצאות של הנגיף עומדים על 2% ומעלה; אלו שנולדו בארצות הברית ולא חוסנו לאחר הלידה ואלו שנולדו להורים ממדינה עם הימצאות גבוהה של זיהום בנגיף HBV; נשאי HIV; משתמשי סמים; בני בית של נשאי HBV; גברים המקיימים יחסי מין עם גברים.

פאנל המומחים מצא כי בין 700,000 ועד 2.2 מיליון אנשים בארצות הברית סובלים מזיהום כרוני בנגיף HBV, מחלה עם מהלך טבעי הכולל שחמת כבד, דה-קומפנסציה כבדית וממאירות מסוג HCC (Hepatocellular Carcinoma). לפי ההערכות, 15-25% מהחולים עם זיהום כרוני בנגיף HBV ימותו בסופו של דבר עקב שחמת כבד או ממאירות של הכבד.

חולים עם זיהום כרוני בנגיף HBV עלולים גם להדביק אחרים בזיהום ובדיקות סקירה עשויות לסייע בזיהוי חולים בהם תתכן תועלת לטיפול או התערבויות אחרות.

צוות המשימה לא זיהה מחקרים אקראיים, מבוקרים עם עדות ישירה להפחתת תחלואה, תמותה או הדבקה במחלה בעקבות בדיקות סקירה. עם זאת, יש עדויות לפיהן חיסון מפחית הדבקה בנגיף HBV ועדויות משכנעות לפיהן טיפול אנטי-ויראלי מביא לשיפור נגיפי או היסטולוגי או היעלמות HBeAg.

לסיום, יש עדויות לפיהן טיפול אנטי-ויראלי מביא לשיפור תוצאות רפואיות, דוגמת הפחתת סיכון לממאירות מסוג HCC.

מהנתונים עולה עוד כי הנזקים של בדיקות סקירה וטיפול אנטי-ויראלי קטנים עד לא קיימים.

מומחים בתחום סבורים כי ההמלצה תהיה שימושית יותר עם רשימה הכוללת את כל הגורמים המציבים חולים בסיכון גבוה לזיהום. הם חוששים כי רופאי משפחה עמוסים לא יוכלו להקדיש את הזמן הנדרש להערכת הסיכון של כל מטופל לזיהום בנגיף HBV.

Ann Intern Med 2014

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

  • מעל 50% ממבוטחי קופות החולים בני 65 ומעלה חוסנו נגד RSV, אך רק 15% מכלל המבוטחים; ירידה בשיא תחלואת השפעת

    מעל 50% ממבוטחי קופות החולים בני 65 ומעלה חוסנו נגד RSV, אך רק 15% מכלל המבוטחים; ירידה בשיא תחלואת השפעת

    נמשכת הירידה בתחלואה נשימתית, אם כי, פעילות השפעת המשיכה להיות גבוהה. עיקר הירידה חל בקהילה, כאשר בהשוואה לשבוע שעבר, חלה ירידה של 20% בדגימות החיוביות לשפעת במרפאות המייצגות בקהילה.

  • הפטיטיס D - סקירה (JAMA, CME)

    הפטיטיס D - סקירה (JAMA, CME)

    זיהום בנגיף הפטיטיס D הוא סיבה לדאגה ברחבי העולם, כאשר הוא מתרחש בשילוב עם זיהום בנגיף הפטיטיס B, ומשפיע על כ-12 עד 72 מיליון בני אדם ברחבי העולם. סקירה זו מתוך ה-JAMA מתעמקת במורכבויות של זיהום בנגיף הפטיטיס D, עם פירוט על אֵפּידֶמיולוגיה, אבחון, מניעה וכן על ההתפתחויות העדכניות בטיפול בו. סקירת המידע הזמין מעניקה תובנות חשובות על האתגרים שמציב זיהום בנגיף הפטיטיס D ועל המאמצים המתמשכים לטפל בבעיה זו של בריאות הציבור.

  • long-COVID גרם לאלפי מקרי מוות בארה

    long-COVID גרם לאלפי מקרי מוות בארה"ב (CDC)

    בעוד שמחלת COVID אקוטית כבר גבתה את חייהם של למעלה ממיליון אנשים בארצות הברית לבדה, מנתונים חדשים שפרסם ה-CDC, מתברר כי אלו לא מקרי התמותה היחידים שנגרמו מהנגיף

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את ג'ל Berdazimer לטיפול ב-Molluscum Contagiosum (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את ג'ל Berdazimer לטיפול ב-Molluscum Contagiosum (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור הטיפול בג’ל Berdazimer בריכוז 10.3% לטיפול במבוגרים וילדים מגיל שנה ומעלה עם Molluscum Contagiosum. האישור הנוכחי של Berdazimer, תכשיר מקומי המשחרר Nitric Oxide לו פעילות כנגד נגיפים, מבוסס על תוצאות מחקר B-SIMPLE4, מחקר בשלב 3 שארך 12 שבועות וכלל 891 חולים (גיל ממוצע של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה