Herpes Zoster

ההשפעה של חיסון כנגד הרפס זוסטר על איכות החיים של מבוגרים (The Journals of Gerontology)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Gerontology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חיסון רקומיבננטי כנגד הרפס זוסטר הפחית משמעותית את נטל התחלואה על-רקע הזיהום הנגיפי, בפרט עקב יעילות גבוהה מאוד של החיסון למניעת הרפס זוסטר. באשר למקרים מתפרצים של הרפס זוסטר (Breakthrough), התוצאות העידו כי חיסון רקומביננטי הפחית את חומרת הכאב על-רקע הרפס זוסטר והיקף ההפרעה בפעילויות יומיומיות.

מטרת המחקר הייתה לקבוע את היעילות של חיסון רקומביננטי אדג’וונטי כנגד הרפס זוסטר בהפחתת נטל תחלואה משנית להרפס זוסטר, היקף ההפרעה בפעילויות היומיומיות על-רקע הזיהום הנגיפי וההשפעה של הרפס זוסטר על איכות החיים.

ההערכה שולבה בשני מחקרים בשלב III, ZOE-50 ו-ZOE-70. נטל התחלואה על-רקע הרפס זוסטר והיקף ההפרעה של הזיהום הנגיפי בפעילויות היומיומית נקבעו על-בסיס מדד ZBPI (Zoster Brief Pain Inventory) ואיכות החיים לפי מדד EQ-5D (EuroQol-5 Dimension) וסקר בריאות SF-36.

היעילות המשוערת של החיסון בהפחתת נטל תחלואת הרפס זוסטר והיקף ההפרעה של הזיהום הנגיפי היו מעל 90% ב-ZOE-50 ו-ZOE-70. במקרים מאושרים של הרפס זוסטר, חיסון רקומביננטי כנגד הרפס זוסטר הפחית את המדד המקסימאלי של הכאב הגרוע ביותר לפי ZBPI במדגם ZOE-70 (p=0.032) ומדד הכאב הממוצע המקסימאלי בשני המדגמים (p<0.05).

במקרים של התפרצות זיהום הרפס זוסטר (Breakthrough) זיהו החוקרים מגמות של הפחתת אובדן איכות חיים, בהשוואה למטופלים בקבוצת הפלסבו, עם הבדלים של עד 0.14 נקודות בסולם EQ-5D בנקודות הזמן במהלך ארבעת השבועות לאחר הופעת הרפס זוסטר.

The Journals of Gerontology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.