Hypoglycemia

החלפת טיפול מלנטוס לטוג’או משפרת איזון גליקמי ותדירות אירועי היפוגליקמיה בחולים עם סוכרת מסוג 1 (מתוך Diabetes Research and Clinical Practice)


מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes Research and Clinical Practice עולה כי מעבר מאינסולין לנטוס (Insulin Glargine U100) לאינסולין טוג’או (Insulin Glargine U300) בחולים עם סוכרת מסוג 1 עשוי להביא להפחתת אירועי היפוגליקמיה, שיפור איזון גליקמי עם השפעה נייטראלית על משקל הגוף.

ברקע למחקר כותבים החוקרים כי ממצאי מחקר קודם מצאו כי מעבר מטיפול באינסולין לנטוס מהזרקה לפני השינה להזרקה בבוקר, בחולים עם סוכרת שאינה מאוזנת היטב, הביא לשיפור במספר אירועי היפוגליקמיה, ללא השפעה על משקל הגוף. עם זאת, חולים אלו עדיין לא היו מאוזנים היטב. במחקר הנוכחי הם כללו את אותם חולים שנבחנו בעבר ובחנו אם מעבר לאינסולין טוג’או השפיע לטובה על איזון רמות הסוכר ואירועי היפוגליקמיה.

המחקר הפרוספקטיבי כלל 18 חולים (9 גברים ו-9 נשים) עם סוכרת מסוג 1, שאינה מאוזנת היטב תחת משטר אינסולין שכלל זריקת לנטוס בבוקר. החולים החליפו לטיפול באינסולין טוג’או שניתן בבוקר, עם מינון התחלתי דומה למינון אינסולין בזאלי טרם ההחלפה. במשך 12 שבועות טרם המעבר לטוג’או החולים המשיכו במשטר האינסולין הרגיל. מינון אינסולין בזאלי הותאם על-פי מדידות עצמיות של ערכי הסוכר בהתאם ליעדי סוכר לפני-אוכל/בצום בטווח 80-120 מ”ג/ד”ל.

מטרת המחקר הייתה לבחון את השינויים בהמוגלובין מסוכרר שישה חודשים לאחר החלפת טיפול. יעד נוסף של המחקר היה לבחון את ההשפעה של החלפת הטיפול על היארעות היפוגליקמיה, מינוני אינסולין ומשקל הגוף.

מהתוצאות עולה כי חלה ירידה משמעותית בריכוז המוגלובין מסוכרר עם הזמן. תיקון להשוואות מרובות העיד על ירידה משמעותית במדידה השניה (בעת החלפת הטיפול) בהשוואה לראשונה, וירידה משמעותית נוספת שישה חודשים לאחר החלפת הטיפול לטוג’או (מ7.62% ל- %6.90p < 0.05)

המינון היומי הכולל של טוג’או נותר ללא שינוי, בהשוואה למינון טרם החלפת הטיפול מלנטוס, וכך גם משקל הגוף ומדד מסת הגוף.  יתרה מזאת, החוקרים זיהו ירידה משמעותית בממוצע מספר אירועי היפוגליקמיה בבוקר בכל מטופל (מ- 1.89 אירועי היפוגליקמיה בממוצע לחולה, ל- 0.28 אירועי היפוגליקמיה בממוצע לחולה p < 0.05) בדומה, המספר הממוצע של אירועי היפוגליקמיה לילית לכל מטופל היה קטן יותר משמעותית עם הזמן, עם ירידה משמעותית בעת החלפת הטיפול, בהשוואה למצב בתחילת המחקר, ירידה שנותרה שישה חודשים לאחר מעבר לאינסולין טוג’או, אך עם ירידה נוספת בהשוואה למועד החלפת הטיפול.( מ- 1.06  אירועי היפוגליקמיה בממוצע לחולה, ל- 0.06 אירועי היפוגליקמיה בממוצע לחולה p < 0.05)

החוקרים מסכמים וכותבים כי אינסולין טוג’או עשוי לשמש כאפשרות טיפול חשובה בחולים עם סוכרת מסוג 1, מאחר ולווה בירידה במספר אירועי היפוגליקמיה ושיפור איזון גליקמי, ללא השפעה על משקל הגוף וללא שינוי במינון אינסולין בזאלי.

Diabetes Research and Clinical Practice

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה