IBS

טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בבית החולה מקל על תסמיני תסמונת מעי רגיז (מתוך כנס ה-World Congress of Gastroenterology)

מנתונים שפורסמו במהלך כנס מטעם ה-World Congress of Gastroenterology עולה כי פרוטוקול למילוי עצמי של טיפול קוגניטיבי התנהגותי, הדורש מגע מינימאלי עם רופא, עשוי להיות דומה ביעילותו בהקלה על תסמיני תסמונת מעי רגיז כמו טיפול מסורתי שניתן במסגרת קלינית. באמצעות פרוטוקול זה, השיפור בתסמינים נותר ברובו לאורך שלושה ושישה חודשים.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 438 מבוגרים עם תסמונת מעי רגיז בדרגה בינונית-עד-חמורה, אשר אובחנו לפי קריטריוני Rome III, לארבעה מפגשים בני שעה אחת לטיפול עצמי, עשרה מפגשים שהשלימו טיפול סטנדרטי בהנחיית פסיכולוג או פסיכיאטר, או ארבעה מפגשי הדרכה בלבד. הם בחנו את התסמינים לאחר 12 שבועות, שלושה חודשים ושישה חודשים.

החוקרים מדווחים כי שיעור גבוה יותר משמעותית של חולים בקבוצת טיפול עצמיף בהשוואה לאלו בקבוצת הדרכה בלבד, הגיבו להתערבות (שיפור בינוני או משמעותי) לאחר 12 שבועות (67.8% לעומת 46.2%) ולאחר שלושה חודשים (63.8% לעומת 49.2%). לאחר שישה חודשים, ההבדל לא ענה על הסף להגדרת מובהקות סטטיסטית.

השיפור עליו דיווחו החולים תאם להערכות הכלליות של גסטרואנטרולוגים שלא היו מודעים להקצאת הטיפול של החולים. לאחר 12 שבועות, הרופאים זיהו כמגיבים 63% מהחולים בקבוצת טיפול עצמי ו-43% מאלו בקבוצת ההדרכה בלבד. הם גם זיהו 60% מהחולים בקבוצת הטיפול הסטנדרטי כמגיבים להתערבות. לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי הייתה השפעה ממושכת שהגנה מפני הישנות והתלקחות.

החוקרים מדווחים כי טיפול קוגניטיבי עצמי היה יעיל לפחות כמו טיפול סטנדרטי בשיפור תסמיני תסמונת מעי רגיז.

מתוך כנס ה-World Congress of Gastroenterology

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה