Immuno-Therapy Oncology

תוצאות מבטיחות להשתלת צואה במקרים של קוליטיס משנית לטיפול אימונותרפי (Nat Med.)

בחולים עם מחלות ממאירות המפתחים קוליטיס כתוצאה מטיפול אימונותרפי, השתלת צואה עשויה להביא להסגת התסמינים, כך עולה מנתונים מוקדמים בעקבות טיפול מוצלח בשני חולים.

שני החולים פיתחו קוליטיס על-רקע טיפול במעכבי בקרה חיסונית. קוליטיס הינה אירוע חריג חמור, העשוי להופיע בעד 40% מהחולים תחת טיפולים אלו.

חולה אחד נטל משלב של טיפול כנגד PD-L1 (Programmed Death Ligand-1) ביחד עם טיפול כנגד CTLA-4 (Cytotoxic T-Lymphocyte-Associated Antigen-4). החולה השני טופל ב-Ipilimumab (יירבוי) ממשפחת מעכבי CTLA-4.

שני החוקרים השלימו השתלת צואה מתורמים בריאים בין יוני 2017 וינואר 2018. ההשתלות בוצעו באמצעות קולונוסקופיה.

החולה הראשונה הייתה אישה בת 50 שנים עם סרטן גרורתי של דרכי השתן, אשר היה עמיד לטיפול כימותרפי סטנדרטי. החולה לקחה חלק במחקר CheckMate-032 של חסימת CTLA-4 ו-PD-1. במהלך תקופה של שבועיים, הקוליטיס חלפה לחלוטין והחולה נגמלה מסטרואידים בתוך שבוע.

החולה השני הינו גבר בן 78 שנים עם סרטן ערמונית, אשר היה עמיד לטיפול כימותרפי והורמונאלי. החולה קיבל שתי מנות של Ipilimumab כחלק ממחקר קליני אחר. לאחר השתלת צואה, החולה חווה שיפור חלקי בתסמינים אך בקולונוסקופיה עוקבת זוהו כיבים פרסיסטנטיים. החולה סבל גם מכאבי בטן. בהמשך, בוצעה במקרה זה השתלת צואה שניה, אשר הובילה לנסיגה מלאה של הקוליטיס על-רקע טיפול אימונותרפי.

בשני המקרים, השתלת צואה הובילה להפוגה מלאה של קוליטיס על-רקע טיפול אימונותרפי. שיפורים משמעותיים תועדו בהערכה האנדוסקופיה ולוו בשינויים בהרכב המיקרוביום של מערכת העיכול.

Nat Med. Published online November 12, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה