Immuno-Therapy Oncology

התועלת של טיפול אימונותרפי בחולים מבוגרים עם NSCLC (מתוך כנס מטעם ה-European Lung Cancer Congress)

בחולים מבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer) התועלת של טיפול אימונותרפי הייתה דומה לזו שתוארה בחולים צעירים יותר וגבוהה יותר מזו שתוארה עם טיפול כימותרפי בחולים מבוגרים, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס מטעם ה-European Lung Cancer Congress.

החוקרים מדווחים על ניתוח נתונים משלושה מחקרים אקראיים, בהם נערכה השוואה בין Pembrolizumab (קיטרודה) וטיפול כימותרפי בסך כולל של 2,556 חולים עם סרטן NSCLC מתקדם וחיובי ל-PD-L1. שני מחקרים (KEYNOTE 042 ו-KEYNOTE 024) בחנו טיפול קו-ראשון ומחקר אחר (KEYNOTE 010) בחן קו טפול שני או מאוחר יותר. שלושת המחקרים כללו יחדיו 264 חולים בגילאי 75 שנים ומעלה. בכל החולים תועד מדד TPS (Tumor Proportion Score) של 1% ומעלה, במחצית מהמבוגרים תועד מדד TPS של 50% ומעלה.

מהערכת ההישרדות הכוללת של החולים המבוגרים מבוגרים אלו לאורך שלושת המחקרים עלה יתרון מספרי לטובת Pembrolizumab (יחס סיכון של 0.76) ושיפור מובהק סטטיסטית בהישרדות בתת-קבוצה של חולים עם מדד TPS של 50% ומעלה.

שיעורי ההישרדות לאחר שנה אחת בקרב מטופלים ב-Pembrolizumab היו דומים בקרב אלו בגילאי 75 שנים ומעלה ואלו מתחת לגיל 75 שנים (53.7% לעומת 54.9% באלו עם מדד TPS של 1% ומעלה; 61.7% בשתי קבוצות הגיל בנוכחות מדד TPS של 50% ומעלה). ניתוח נתונים שהוגבל לחולים עם מדד TPS של 50% ומעלה במחקרי קו טיפול ראשון הדגים ירידה של 59% ביחס הסיכון להישרדות של חולים שטופלו ב-Pembrolizumab, בהשוואה לאלו שקיבלו טיפול כימותרפי.

אירועים חריגים על-רקע הטיפול תועדו בשכיחות נמוכה יותר עם Pembrolizumab, בהשוואה לכימותרפיה. בקבוצת החולים בגילאי 75 שנים ומעלה, היארעות אירועים חריגים בדרגה 3-5 עמדה על 24% עם Pembrolizumab לעומת 61% עם כימותרפיה. תופעות לוואי על-רקע מערכת החיסון ותגובות הקשורות בעירוי היו נפוצות יותר עם Pembrolizumab, בהשוואה לטיפול כימותרפי, אך השכיחות הייתה דומה בחולים צעירים ומבוגרים.

המחקר השני להערכת אימונותרפיה בחולים עם NSCLC מתקדם כלל 98 חולים, אשר טופלו במרפאות אונקולוגיות במדריד. המדגם כלל 27 חולים בגילאי 70 שנים ומעלה, אשר קיבלו טיפול במעכבי PD-1/PD-L1, אשר במחצית מהמקרים היה Nivolumab. מרבית החולים קיבלו טיפול אימונותרפי כקו-שני (61%) או שלישי/מאוחר יותר (24.5%).

מצב ביטוי PD-L1 היה ידוע במחצית מהחולים והיה קטן מ-1% ב-11% מהמקרים, 1-49% ב-13% ו-50% ומעלה ב-25% מהמקרים.

בחולים מבוגרים יותר תועד חציון הישרדות כולל של 5.5 חודשים, בהשוואה ל-13 חודשים בחולים מתחת לגיל 70 שנים. ההבדל העיד על עליה של פי ארבע ביחס הסיכון להישרדות (יחס סיכון של 3.86). בחולים מבוגרים יותר תועד גם מרווח זמן קצר יותר משמעותית להישרדות ללא-התקדמות (1.8 לעומת 3.6 חודשים, יחס סיכון של 2.10).

רעילות, כולל תופעות לוואי על-רקע מערכת החיסון, תועדו בשיעור דומה של חולים בשתי קבוצות הגיל.

מתוך כנס מטעם ה-European Lung Cancer Congress

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה