Immuno-Therapy Oncology

הערכת הישרדות ארוכת טווח של חולים עם מחלות ממאירות תחת טיפול ב-Nivolumab (מתוך JAMA Oncol)

מנתונים ארוכי-טווח להערכת ההישרדות של חלק מהמחקרים הקליניים הראשוניים להערכת הטיפול ב-Nivolumab (אופדיבו) עולה כי חלק מהחולים עם ממאירויות מתקדמות שורדים לאורך שנים. במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Oncology מדווחים החוקרים כי תוצאות מחקר מוקדם בשלב 1 הצביעו על “זנב ארוך” של הישרדות כוללת, עם השטחה לאחר שלוש שנים. שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר חמש שנים עמדו על 34% בחולי מלנומה, 28% באלו עם סרטן כליות ו-16% בחולים עם סרטן ריאות מסוג NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer).

מטרת המחקר הייתה לבחון את ההישרדות ארוכת הטווח של חולים שטופלו ב-Nivolumab ולזהות מדדים קליניים ומעבדתיים שנקשרו עם נסיגה של הגידול והישרדות כללית. לצורך כך, החוקרים השלימו ניתוח משני של נתוני מחקר בשלב 1, CA209-003, אשר נערך ב-13 מרכזים רפואיים וכלל 270 חולים עם מלנומה מתקדמת, סרטן כליות, או NSCLC, אשר טופלו ב-Nivolumab. התוצאים העיקריים כללו את הבטיחות והפעילות של Nivolumab; הישרדות כוללת הוגדרה כתוצא סיום בניתוח פוסט-הוק עם מעקב של לפחות 58.3 חודשים.

מבין 270 חולים שנכללו בניתוח הנתונים, 107 אובחנו עם מלנומה (39.6%), 34 עם סרטן כליות (12.6%) ו-129 עם NSCLC (47.8%).

עקומות ההישרדות הכוללת העידו על שיעורי הישרדות משוערים לאחר חמש שנים שעמדו על 34.2% בקרב חולי מלנומה, 27.7% בקרב חולים עם סרטן כליות ו-15.6% בקרב חולים עם NSCLC. מניתוח רב-משתני עלה כי נוכחות גרורות לכבד (יחס סיכויים של 0.31, P=0.02) או לעצמות (יחס סיכויים של 0.31) לוותה בסיכוי מופחת להישרדות לאחר חמש שנים, בעוד שמדד תפקודי אפסי לפי סיווג ECOG (Eastern Cooperative Oncology Group) לווה בסיכוי גבוה יותר (יחס סיכויים של 2.74) להישרדות לאחר חמש שנים.

ההישרדות הכוללת הייתה ארוכה יותר משמעותית בקרב חולים עם אירועים חריגים מכל-דרגה על-רקע הטיפול התרופתי (חציון של 19.8 חודשים) או אירועים חריגים בדרגה 3 ומעלה (חציון של 20.3 חודשים), בהשוואה לאלו ללא אירועים חריגים על-רקע הטיפול (חציון של 5.8 חודשים).

החוקרים מסכמים וכותבים כי הטיפול ב-Nivolumab לווה בהישרדות ארוכת-טווח בתת-קבוצה של חולים עם ממאירות מתקדמת מסוג מלנומה, סרטן כליות, או NSCLC. זיהוי גורמים הקשורים עם הישרדות ארוכת-טווח עשוי לסייע בקביעת גישות לטיפול ותכנון מחקרים עתידיים.

JAMA Oncol. Published online July 25, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה