Immuno-Therapy Oncology

הערכת תוצאות טיפול במעכבי בקרה חיסונית בחולים עם סרטן ריאות מתקדם ומוטאציות מניעות סרטן (Ann Oncol)

במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול במעכבי בקרה חיסונית הוביל לנסיגה בחלק מהגידולים עם מוטאציות מניעות סרטן (Driver Mutation), אך הפעילות הקלינית הייתה נמוכה יותר בהשוואה לחולים עם KRAS ובאלו עם שינויים מולקולאריים שעירבו את ALK לא תועדה תגובה לטיפול.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות של מעכבי בקרה חיסונית בחולים עם סרטן מתקדם מסוג NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer) בהתאם לשינויים המולקולאריים. הם השלימו מחקר רטרוספקטיבי של חולים שקיבלו טיפול מונותרפי במעכבי בקרה חיסונית כנגד NSCLC בשלב מתקדם, עם לפחות שינוי מניע סרטן אחד. נתונים אנונימיים נבחנו להערכת המאפיינים הקלינו-פתולוגיים ותוצאות טיפול במעכבי בקרה חיסונית: התגובה הטובה ביותר (RECIST 1.1), הישרדות ללא-התקדמות והישרדות כוללת לאחר התחלת מעכבי בקרה חיסונית. תוצא הסיום העיקרי היה הישרדות ללא-התקדמות תחת טיפול במעכבי בקרה חיסונית. תוצאי סיום משניים כללו את התגובה הטובה ביותר והישרדות כללית מתחילת הטיפול במעכבי בקרה חיסונית.

מדגם המחקר כלל 551 חולים שטופלו ב-24 מרכזים ב-10 מדינות. השינויים המולקולאריים כללו את KRAS (271 משתתפים), EGFR (125 משתתפים), BRAF (43 משתתפים), MET (36 משתתפים), HER2 (29 משתתפים), ALK (23 משתתפים), RET (16 משתתפים), ROS1 (7 משתתפים) ומספר שינויים תועדו בחולה אחד.

הגיל החציוני של המשתתפים במחקר עמד על 60 שנים, עם פיזור מגדרי שווה, שיעור המעשנים בהווה עמד על 21% ושיעור המעשנים בעבר עמד על 51%, ומרבית הגידולים היו מסוג אדנוקרצינומה.

שיעורי התגובה האובייקטיבים לפי המוטאציות המניעות סרטן עמדו על 26% עם KRAS, 24% עם BRAF, 17% עם ROS1, 16% עם MET, 12% עם EGFR, 7% עם HER2, 6% עם RET. באלו עם שינויים ב-ALK לא תועדה תגובה אובייקטיבית.

בכלל המדגם, חציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 2.8 חודשים, חציון ההישרדות הכולל עמד על 13.3 חודשים ושיעורי התגובה הטובים ביותר עמדו על 19%.

מניתוח לפי תת-קבוצה, חציון ההישרדות ללא-התקדמות עמד על 2.1 חודשים עם EGFR, 3.2 חודשים עם KRAS, 2.5 חודשים עם ALK, 3.1 חודשים עם BRAF, 2.5 עם HER2, 2.1 חודשים עם RET ו-3.4 חודשים עם MET. בתתי קבוצות מסוימות זוהה קשר חיובי בין ביטוי PD-L1 (KRAS, EGFR) ועם הרגלי העישון (BRAF, HER2).

החוקרים כותבים כי בחולים עם שינויים הניתנים לטיפול בגידול יש לבחור בטיפולים ייעודיים וכימותרפיה לפני ששוקלים מתן טיפול אימונותרפי כתכשיר יחיד.

Ann Oncol. 2019;30(8):1321-1328

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה