Infertility

נטילת משככי כאבים במהלך ההיריון עשוי להשפיע על פוריות הצאצאים (Environ Health Perspect)

חשיפה קצרה למשככי כאבים, הנמכרים ללא מרשם רופא, במהלך שני הטרימסטרים הראשונים להיריון עשויה לעודד שינויים אפיגנטיים בתאי נבט של העובר, העשויים להפחית את הפוריות של הדורות הבאים, כך מדווחים חוקרים מסקוטלנד במאמר חדש שפורסם בכתב העת Environmental Health Perspectives.

החוקרים בחנו את מינונים תרפואיטים של Acetaminophen (אקמול) ו-Ibuprofen (איבופן) משפיעים על התפתחות תאי נבט באשכים/שחלות של עובר אדם, על-בסיס בדיקות מעבדה.

במסגרת המחקר תורבתו רקמות אשכים/שחלות עובר אדם מטרימסטר ראשון ונחשפו ל-Acetaminophen או Ibuprofen (7 ימים). בנוסף, אשכי עובר מטרימסטר שני הושתלו בעכברים ונחשפו ל-Acetminophen (יממה או 7 ימים), או Ibuprofen (7 ימים). במטרה לקבוע את מנגנון הפעולה, החוקרים התבססו על שורת תאים שמקורם בגידול תאי נבט (NTera2) המציגים מאפייני תאי נבט עובריים במודל מעבדתי ומודל חולדות.

החוקרים מדווחים על מספר ירוד של תאי אב (Genocyte) בהשוואה לביקורות באשכי עובר מטרימסטר ראשון שנחשפו במעבדה ל-Acetaminophen (28%-) או Ibuprofen (22%-) וכן בשחלות שנחשפו ל-Acetaminophen (43%-) או Ibuprofen (49%-). חשיפה ל-Acetaminophen הפחיתה את מספר תאי האב ב-17% ו-30% באשכי עובר מטרימסטר שני שהושתלו בעכברים, לאחר חשיפה לטיפול התרופתי במשך יום אחד או שבוע, בהתאמה.

מספר תאי NTera2 ירד לאחר חשיפה לשני משככי הכאבים או אנטגוניסטים לקולטן ל-PGE2 (Prostaglandin E2), בעוד שאגוניסטים ל-PGE2 מנעו את הירידה משנית ל-Acetaminophen במספר תאי NTera2. עוד זיהו החוקרים שינויים בביטוי גנטים פלורי-פוטנטיים בתאי נבט ובגנים המקרים מתילציה של היסטון/דנ”א, בהשוואת ביקורות לאחר חשיפה למשככי כאבים וחשיפה לאנטגוניסטים לקולטן ל-PGE2.

שינויים בביטויים גנטיים זוהו בתרביות אשכים/שחלות מעוברי חולדות ולאחר חשיפה בגוף החי ל-Acetaminophen בחולדות הרות. לדוגמא, ביטוי בקר TET1 היה מוגבר לאחר חשיפה ל-Acetaminophen בתאי NTera2 מאדם, בתרביות אשכים/שחלות בעוברי חולדות ובאשכים/חולדות עוברים לאחר חשיפה של הגוף החי של חולדות הרות.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר תומכים בהשפעות בתיווך PGE2 של Acetaminophen ו-Ibuprofen על תאי נבט בעוברים. הנתונים מעלים חשש מפני השפעות משככי כאבים במהלך ההיריון ויש מקום להשלים מחקרים נוספים בנושא.

Environ Health Perspect. Published online April 16, 2018

לידיעה במדסקייפ           

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה