Insomnia

מלטונין משפר איכות השינה במטופלים לאחר שבץ הסובלים מהפרעות שינה עקב קשיי הירדמות (Zh Nevrol Psikhiatr)

מחקר חדש שבחן את ההשפעה של טיפול במלטונין באנשים שעברו שבץ איסכמי וסבלו מהפרעות שינה (הירדמות ראשונית) מדווח כי המלטונין הפחית ישנוניות, משך הזמן עד להירדמות , מס’ ההתעוררויות ונראה שסייע בהתאוששות חולי שבץ איסכמי עם הפרעות שינה בשל קשיים בהירדמות.

ברקע מציינים החוקרים כי ביקשו לבחון את האפקט של מלטונין על איכות החיים ויכולת ההשתקמות של מטופלים שחוו שבץ איסכמי וסובלים מהפרעו שינה בשל קושי בהירדמות.

השתתפו במחקר 64 מטופלים לאחר שבץ עם הפרעת שינה אשר חולקו ל-2 קבוצות על פי מאפייניהם. מטופלים בקבוצה העיקרית קיבלו מלטונין למשך 21 יום. במשך 3 הימים הראשונים לאחר האישפוז ו-21 ימים לאחר הבדיקה הראשונה, בוצעו בדיקות MMSE , סולם RANKIN , מדד FOSQ ו-NIHSS , ו-EUROQOL , מדד השינה האירופאי (ESS) , ומבחנים באמצעות מכשירי MRI , אלקטרואנצפלוגרפיה ופוליסומנוגרפיה.

החוקרים מדווחים כי לאחר 3 שבועות הייתה ירידה מובהקת  (p<0.05) בציוני ה-ESS בקבוצה הראשית בהשוואה לקבוצת הביקורת (ציון של 5.7 לעומת 10) . כמו כן  נמצאו הבדלים מובהקים בין הקבוצות לפרמטרים של פוליסומנוגרפיה:  הזמן עד להירדמות היה 17.8 דקות בקבוצת הטיפול לעומת 20.5 בקבוצת הבקרה  (p<0.05), ומס’ המיקרואקטיבציות  (יקיצות) היה 15 לעומת 18 בקבוצת הבקרה.  (p<0.05).

בנוסף, הייתה נטייה להתאוששות מהירה יותר בקבוצת הטיפול (8.4 ימים בממוצע לעומת 10.2 ימים) אך הההבדלים לא ההגיעו לכדי מובהקות סטטיסטית.

החוקרים מסכמים כי מלטונין מפחית ישנוניות (באמצעות מדד ESS) , משך הזמן עד ההירדמות , מס’ היקיצות (מיקרואקטיבציות) , ונראה שאף תרם להשגת התאוששות מהירה יותר של מטופלים שעברו שבץ איסכמי וסבלו מהפרעות שינה בשל קשיים בהירדמות.

Zh Nevrol Psikhiatr Im S S Korsakova.2015;115(6):86-89.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה