Leukemias

היעילות והבטיחות של Blinatumomab בטיפול בלויקמיה מסוג ALL או לימפומה שאינה הודג’קין (Hematology)

במאמר שפורסם בכתב העת Hematology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ל- Blinatumomab (בלינסייטו) יעילות ברורה בטיפול בחולים עם לימפומה שאינה-הודג’קין או לויקמיה מסוג ALL (Acute Lymphoblastic Leukemia) עם עדות להישנות או עמידות לטיפול קודם, לצד שכיחות נמוכה של תופעות לוואי חמורות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים רבים בחנו את ההשפעות של Blinatumomab בחולים עם ALL ולימפומה שאינה הודג’קין. כעת הם השלימו מטה-אנליזה שכללה שמונה מחקרים קליניים במטרה לאשר את היעילות והבטיחות של הטיפול בחולים עם לימפומה שאינה הודג’קין או ALL עמיד/חוזר.

החוקרים ערכו חיפוש ובחנו את כל הפרסומים הרלבנטיים במאגרי PubMed, Web of Science, Embase ו-ClinicalTrials.gov. התוצא העיקרי היה הפוגה מלאה ותוצאי סיום משניים כללו שארית מחלה מינימאלית וכן הם בחנו את האירועים החריגים, כולל תסמונת שחרור ציטוקינים (Cytokine Release Syndrome) ואירועים נוירולוגיים בדרגה 3 ומעלה.

מהנתונים עולה כי שיעורי התגובה המלאה עמדו על 0.45 בחולים עם לויקמיה מסוג ALL ועל 0.20 בחולים עם לימפומה שאינה הודג’קין. שיעורי התגובה המלאה היו גבוהים יותר בחולים עם ALL עם עדות לפחות מ-50% בלאסטים במח העצם, בהשוואה לחולים עם שיעור גבוה יותר של בלאסטים במח העצם (0.75 לעומת 0.33). היסטוריה של השתלת מח עצם אלוגנאית לא השפיעה על שיעורי התגובה המלאה. שיעורי שארית מחלה מינימאלית עמדו על 0.42 בחולים עם ALL.

באשר לאירועים חריגים, שיעורי תסמונת שחרור ציטוקינים בדרגה 3 ומעלה עמדו על 0.04 ושיעורי הופעת אירועים נוירולוגיים בדרגה 3 ומעלה עמדו על 0.12.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול ב- Blinatumomab נמצא יעיל במקרים של לימפומה שאינה הודג’קין או ALL עמיד/חוזר. בחולים עם ALL הודגמה תגובה טובה יותר לטיפול, בהשוואה לחולים עם לימפומה שאינה הודג’קין.

Hematology. 2019 Dec;24(1):199-207.

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה