Lung Cancer

תוצאות מבטיחות לבדיקת MRI כל-גופית בקביעת שלב המחלה בחולים עם סרטן ריאות או מעי גס (Lancet Respir Med)

בדיקת MRI כל-גופית עשויה לסייע בקביעת שלב המחלה בדיוק דומה לבדיקות המקובלות כיום לקביעת שלב סרטן ריאות ומעי גס והובילה לאותן החלטות טיפול. יתרה מזאת, מתוצאות שני מחקרים חדשים מבריטניה עולה כי בדיקת MRI כל-גופית הייתה יעילה יותר והפחיתה את מספר הבדיקות, הזמן עד להשלמת ההערכה וההוצאות הרפואיות.

במחקר הראשון התמקדו החולים ב-353 חולים עם אבחנה חדשה של סרטן ריאות מסוג NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer) ב-16 בתי חולים באנגליה. מדגם המחקר הסופי כלל 187 חולים (37% נשים, גיל ממוצע של 67 שנים), כאשר ב-73% מהמקרים נקבע כי מדובר במחלה בשלב T2 ומעלה.

חולים השלימו בדיקת MRI כל-גופית, כאשר תוצאות הבדיקה הושהו עד השלמת הבדיקות הסטנדרטיות לקביעת שלב הגידול. בכל חולה, צוות מולטי-דיציפלינרי קבע את הטיפול בהתאם לבדיקות הסטנדרטיות ולאחר מכן לפי תוצאות בדיקת MRI כל-גופית ובסיום על-בסיס הנתונים מכל הבדיקות.

הרגישות של בדיקת MRI כל-גופית עמדה על 50%, לעומת רגישות של 54% עם בדיקות סטנדרטיות וההבדל לא היה מובהק סטטיסטית. לא תועדו אירועים חריגים על-רקע בדיקות ההדמיה. הסגוליות הייתה דומה בשני המסלולים ועמדה על 93% בשני המקרים. שיעורי ההסכמה בין החלטה הסופית של הצוות המולטי-דיציפלינרי עמדו על 98% עם בדיקת MRI כל-גופית ועל 99% עם הבדיקות הסטנדרטיות.

במחקר השני גייסו חוקרים 370 חולים עם אבחנה חדשה של סרטן מעי גס ורקטום, אשר השלימו את אותו פרוטוקול בדיקות כמו אלו במחקר להערכת חולים עם סרטן ריאות. מבין 299 חולים שהשלימו את המחקר (65% גברים, גיל חציוני של 65 שנים), ב-96% תועדה ממאירות בשלב T2 ומעלה, ב-23% מהחולים זוהו גרורות בתחילת הדרך.

מהשוואת שתי הגישות עלה כי הרגישות של בדיקת MRI כל-גופי עמדה על 67%, כאשר הרגישות של הבדיקות הסטנדרטיות לקביעת שלב הגידול עמדה על 63% (p=0.51). לא תועדו אירועים חריגים על-רקע בדיקות ההדמיה. הסגוליות הייתה דומה עם שתי הגישות ועמדה על 95% עם בדיקת MRI כל-גופית לעומת 93% עם הבדיקות הסטנדרטיות. שיעורי ההסכמה עם החלטת הצוות הרב-מקצועי עמדו על 96% עם בדיקת MRI כל-גופי ועל 95% עם הבדיקות הסטנדרטיות.

Lancet Respir Med

Lancet Gasteoenterol Hepatol 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה