Lupus

תוצאות מבטיחות למשלב Rituximab עם Belimumab בחולי לופוס עמידים לטיפול (מתוך כנס ה-ACR/ARHP)

מתוצאות מחקר SynBiose, שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-American College of Rheumatology, עולה כי משלב Rituximab (מבטרה) עם Belimumab (בנליסטה) הביא להקלה במחלת לופוס חמורה, לצד הפחתת נוגדנים עצמיים פתוגניים וקומפלקסי חיסון בתיווך NET (Neutrophil Extracellular Trap).

החוקרים השלימו מחקר להוכחת-עיקרון במטרה לבחון את ההשפעה של משלב Rituximab עם Belimumab במחקר SynBiose בחולי לופוס חמורה, עמידה לטיפול תרופתי. במסגרת המחקר בשלב 2 החולים טופלו במשלב זה ותוצא הסיום העיקרי היה הפחתת נוגדנים-עצמיים פתוגניים והתפתחות NET לאחר 24 שבועות. החוקרים מדדו את רמות נוגדנים כנגד dsDNA והשלימו בדיקת FACS להערכת תתי-קבוצות של תאי B. בדיקה מיקרוסקופית שימשה להערכת NET.

מדגם המחקר כלל 14 חולים עם לופוס חמורה ועמידה לטיפול, מהם 11 עם התלקחות כלייתית. לאחר 24 שבועות זיהו החוקרים ירידה משמעותית ברמות נוגדנים עצמיים כנגד dsDNA. לאורך המחקר חלה ירידה בספירת תאי CD19+ בעוד שמספר תאי הפלזמה ירד תחילה אך עלה חזרה לאחר 24 שבועות, למרות חסר תאי B Cells Transitional.

מממצאים אלו בשילוב הירידה שתועדה ברמות נוגדנים עצמיים והרמות היציבות של סך נוגדני IgG, עולה כי אין חזרת פעילות עצמית של תאי פלזמה. עוד זיהו החוקרים ירידה משמעותית ב-NET. מחקרים מעבדתיים הוכיחו כי השפעה זו לוותה בהפחתת קומפלקסי חיסון ע”י Rituximab ו-Belimumab. חשוב מכך, ההשפעות האימונולוגיות החיוביות תורגמו להקלה בפעילות המחלה הקלינית: ירידה במדד SLEDAI מחציון של 18 ל-2.

עשרה מבין 11 החולים עם מחלה כלייתית הדגימו תגובה לטיפול (ארבעה מקרים של תגובה כלייתית מלאה). התגובה תועדה תוך הפחתת טיפול תרופתי לדיכוי חיסוני.

הטיפול התרופתי המשולב נסבל היטב ע”י החולים.

לאור ממצאי המחקר, החוקרים סבורים כי משלב Rituximab עם Belimumab מהווה גישת טיפול חדשה בחולי לופוס.

מתוך כנס ה-ACR/ARHP

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה