Lymphomas

תוצאות מבטיחות ל-Pembrolizumab בטיפול במחלת הודג’קין לאחר כשלון Brentuximab Vedotin (מתוך J Clin Oncol)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי ל- Pembrolizumab (קיטרודה) פרופיל בטיחות חיובי והטיפול הוביל לתגובות חיוביות בחולים עם מחלת הודג’קין לאחר טיפולים קודמים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במחלת הודג’קין לעיתים קרובות ישנם שינויים גנטיים המובילים לביטוי-יתר של PD-1 (Programmed Death-1). במחקר KEYNOTE-013 נבחנו הבטיחות והיעילות של Pembrolizumab בטיפול בחולים עם ממאירויות המטולוגיות. על-בסיס המרכיב הגנטי, מחלת הודג’קין נכללה כמדגם בלתי-תלוי.

החוקרים כללו במחקר חולים עם מחלת הודג’קין עמידה או חוזרת, שמחלתם התקדמה תחת או לאחר טיפול ב-Brentuximab Vedotin. החולים טופלו ב- Pembrolizumab במינון 10 מ”ג/ק”ג כל שבועיים, עד התקדמות המחלה. התגובה לטיפול נבחנה לאחר 12 שבועות וכל שמונה שבועות לאחר מכן.

מדגם המחקר כלל 31 חולים; 55% מהם לאחר למעלה מארבעה קווי טיפול וב-71% תועדה הישנות לאחר השתלת אוטולוגית של תאי גזע. בחמישה חולים (16%) תועדו תופעות לוואי בדרגה 3 על-רקע הטיפול התרופתי; לא תועדו אירועים חריגים בדרגה 4 או מקרי תמותה המיוחסים לטיפול. שיעורי הפוגה מלאה עמדו על 16%. בנוסף, ב-48% מהחולים תועדה הפוגה חלקית, עם שיעורי תגובה כוללים של 65%. מרבית התגובות לטיפול (70%) נמשכו למעלה מ-24 שבועות, עם חציון מעקב של עד 17 חודשים.

שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות עמדו על 69% לאחר 24 שבועות ועל 46% לאחר 52 שבועות.

מניתוח הסמנים עלה שכיחות גבוהה של ביטוי PD-L1 ו-PD-L2, הרחבת תאי T ותאי Natural Killer Cells משנית לטיפול והפעלה של Interferon-γ, T-Cell Receptor ומסלולי מעבר אותות של מערכת החיסון.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר תומכים בהשלמת מחקרים נוספים להערכת חשיבות Pembrolizumab בטיפול באוכלוסיית חולים זו.

J Clin Oncol. 2016;34(31):3733-3739

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה