Lymphomas

קיטרודה אושרה באירופה לטיפול במחלת הודג’קין

טיפול אימונותרפי ב- Pembrolizumab(קיטרודה) אושר לשימוש באירופה בחולים מסוימים עם מחלת הודג’קין, וכעת מדובר בתרופה השניה ממשפחת מעכבי PD (Programmed Cell Death) לשימוש לממאירות המטולוגית זו.

באופן ספציפי, Pembrolizumab מאושרת לשימוש במבוגרים עם מחלת הודג’קין חוזרת או עמידה לטיפול, לאחר כישלון השתלה עצמית של מח עצם וטיפול ב-Brentuximab Vedotin, או חולים שאינם מתאימים להשתלה ובהם נכשל הטיפול ב-Brentuximab.

הטיפול מאושר במינון של 200 מ”ג כל שלושה שבועות, עד התקדמות המחלה או רעילות בלתי-מתקבלת על הדעת.

האישור החדש מבוסס על נתונים אודות 241 חולים משני מחקרים במימון חברת תרופות, KEYNOTE-087 ו-KEYNOTE-013.

במחקר הראשון מצאו החוקרים כי יעילות הטיפול עלה כי שיעורי התגובה הכוללים עמדו על 69% עם שיעורי הפוגה מלאה של 22% והפוגה חלקית של 47%. חציון משך המעקב עמד על 10.1 חודשים. בקרב 145 החולים שהגיבו לטיפול, חציון משך התגובה עמד על 11.1 חודשים, כאשר 76% חולים הגיבו במשך שישה חודשים ומעלה.

במחקר השני תועדה שיעורי תגובה כוללים של 58%, עם שיעורי הפוגה מלאה של 19% והפוגה חלקית של 39%. חציון משך המעקב עמד על 28.7 חודשים. בקרב 18 החולים שהגיבו לטיפול, חציון משך התגובה טרם נקבע; ב-80% מהחולים תועדה תגובה למשך שישה חודשים ומעלה וב-70% תועדה תגובה לאורך 12 חודשים ומעלה.

הערכת בטיחות הטיפול התבססה על נתונים אודות 3,194 חולים עם מלנומה מתקדמת, סרטן ריאות מסוג NSCLC, או מחלת הודג’קין קלאסית וכללה ארבעה מינונים שונים (2 מ”ג/ק”ג כל שלושה שבועות, 200 מ”ג כל שלושה שבועות, או 10 מ”ג/ק”ג כל שבועיים או שלושה שבועות) במחקרים קליניים. תופעות הלוואי הנפוצות (מעל 10%) כללו עייפות (22%), גרד (15%), פריחה (13%), שלשולים (12%) ובחילות (10%). מרבית האירועים החריגים היו בדרגת חומרה של 1-2. האירועים החריגים החמורים היו ברובם על-רקע אימוני ותגובות חמורות לעירוי.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה