Medical Management

שביתת רופאים בהדסה החל מה-12/2 . מנכ”ל הדסה : שביתה נוספת עלולה להוות מכת מוות להדסה ”

שביתת רופאי בית החולים הדסה צפויה להתחיל החל ממחר (שלישי) לאחר שבית הדין לעבודה בירושלים דחה את בקשת הנהלת הדסה לצו מניעה זמני.

במסגרת השביתה יפעל בית החולים במתכונת שבת וחג .

במקביל, הנחה בית המשפט את הצדדים לקיים משא ומתן אינטנסיבי, וכן להתייצב ביום חמישי השבוע בבית המשפט ולדווח על ההתקדמות במו”מ.











 יו”ר ההסתדרות הרפואית (הר”י), פרופ’ ציון חגי הגיב לפסיקת השופט ואמר “כבוד השופט השתכנע שמוצו הליכי הידברות ושהצעד החד-צדדי מצדיק את השביתה. הנהלת הדסה דחקה את הרופאים לשביתה על מנת להגן על המתמחים. אנחנו מקווים שהנהלת הדסה תתעשת ותקלוט לאלתר את המתמחים הממתינים מתחילת פברואר“.

מצד הנהלת הדסה נמסר כי הם קיבלו את פסיקת בית הדין לעבודה ויבקשו היום רשות ערעור. עוד נמסר בתגובה: “מנכ”ל הדסה, פרופ’ זאב רוטשטיין (בתמונה), שב ומבקש מרופאי בית החולים לגלות אחריות לשלומם של מטופליהם ולהימנע משביתה שתוצאותיה תהיינה לבטח הרסניות לבית החולים וישאירו חותם למשך זמן רב. יש להגיע להחלטות משותפות באשר לשכר הרופאים האקדמיים הבכירים במו”מ ולא בדרך כה פוגענית עבור כולם” .

הסכסוך בין הרופאים (בתמיכת הר”י) למנכ'”ל הדסה ,פרופ’ זאב רוטשטיין, מתמקד בהחלטת רוטשטיין להפסיק לכבד את הסכם השכר הקיבוצי של הרופאים במסגרת הסכם תכנית ההבראה , וכן החלטתו לעצור קליטת רופאים מתמחים חדשים.

במקביל, חתמו למעלה מ-700 רופאי הדסה על מכתב גלוי לראש הממשלה ושר הבריאות בנימין נתניהו שבו קראו לו להתערב במשבר: “כידוע, בימים אלו ממש חדרי המיון והמחלקות בבתי החולים קורסים ואינם מסוגלים לעמוד בעומס הפניות והמטופלים. כל זאת מעבר למחסור המתמיד ברופאים, תקנים ומיטות במערכת הבריאות… אנו קוראים לך להתערב במהירות ובאופן אישי במשבר הקשה בהדסה, ולהורות למנכ”ל בית החולים לבטל את החלטתו ולקלוט את כל המתמחים”.

רוטשטיין עצמו מסר ל”הארץ” ש: “בית החולים הדסה ניצב כיום בפני שאלה קריטית: האם הוא מסוגל להיות בית חולים עצמאי או לא. עילת השביתה היא בעצם אותם רופאים אקדמאים, בעלי מנויים אקדמאים באוניברסיטה העברית, שמקבלים שכר בסיסי שגבוה ב-40% מכל רופא מקביל בבית חולים אחר. זהו הסכם קיבוצי ייעודי להדסה שנחתם ב-1984 בין הרופאים להנהלה ובית החולים לא יכול לקיים אותו יותר. להדסה אין יכולת לממן אותו והוא גורם לגירעון של 45 מיליון שקל מדי שנה. אין לנו מקור תקציבי לסכומי העתק הללו. חשוב להבין, כשאתה נמצא בבור גירעוני ויש תכנית הבראה, אתה לא יוצא מהגירעון בין לילה, זה מהלך מדורג. בשנת 2018 היעד הושג והגירעון צומצם לכדי 42 מיליון שקל, בשנה הנוכחית אנחנו צריכים לצמצם את הגירעון בעוד 20 מיליון שקל. זה אומר שצריך לחתוך בבשר החי. זה לא תענוג גדול, זה כואב, אבל אם בית החולים חפץ חיים, לשם הוא צריך ללכת”.

רוטשטיין מסכם כי “שביתה נוספת, כך אני חושש, עלולה להוות מכת מוות להדסה דווקא עתה, כשהיא נמצאת בשיאה”.

לדיווח ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה