Medical Management

איך הצליח בי”ח העמק להפחית העומס בפנימיות ולקצר זמן שהייה במלר”ד ללא תקציב נוסף ? (דהמרקר)

בכתבה בדהמרקר מוצגת השיטה שבה הצליחו ב”העמק” להפחית באופן משמעותי (מ-100% בממוצע ל-75%) את הלחץ במחלקות הפנימיות, ובמקביל גם את זמן ההמתנה במלר”ד , וזאת ללא תוספת תקציב.

ע”ם הכתבה המהלך התבסס על כמה צעדים פשוטים שמבוססים על שקיפות ושוויוניות בין מחלקות, שינוי שיטת התמריצים, וטיפול בכמה צווארי בקבוק מרכזיים.  

ד”ר זיו רוזנבוים, מנכ”ל העמק (בתמונה) שהוביל את המהלך מסביר שמקור הבעיה היה שיטת שיבוץ החולים במחלקות: “השיטה היתה של שיבוץ החולים על בסיס מיטה פנויה במחלקה. כלומר: בכל פעם שחולה השתחרר מהמחלקה הפנימית התפנתה מיטה – והמחלקה היתה מקבלת את החולה הבא שממתין בתור לאשפוז. צוותים במחלקות חשו שיש פה חוסר הוגנות כי נוצר מצב שאם צוות המחלקה עובד קשה וביעילות, מבצע טיפול טוב ומהיר יחסית והמטופלים במחלקה משתחררים לביתם מהר – אז לאותה מחלקה יש יותר מטופלים על אותו מספר מיטות לעומת מחלקות אחרות, והצוות עובד על 100% תפוסה כל הזמן. כלומר: מי שעובד יותר יעיל – לא נהנה מכך ואפילו עובד יותר קשה מאחרים”.

בשיטה החדשה , במקום שיוך לפי מיטה פנויה, השיוך נעשה לפי סבב בין חמש המחלקות כאשר אם במחלקה שתורה לקלוט כעת מטופל חדש אין מיטה פניה, המטופל יאושפז במחלקה אחרת אך האחריות על הטיפול תישאר על המחלקה המקורית.

במקביל בוצעו פעולות להגברת היעילות בייעוצים ובביצוע פרוצדורות תוך כדי אישפוז.

נשמע די פשוט אך התוצאות שהמרכז מדווח מרשימות כאמור: ירידה מ-100% תפוסה עד ל-75% תוך כדי ירידה משמעותית בזמן השהייה במלר”ד: 91% מהשוהים במלר”ד היו בפנימיות תוך שעתיים, מה שהוביל לירידה מ-8 שעות שהייה ממוצעת ל-6 .

גם זמן השהייה בפנימיות ירד מממוצע של 4.4 ימים ל-3.7 ימים בלבד.

לכתבה המלאה בדהמרקר

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה