Menopause

ההשפעה של תסמונת גניטו-אורינרית של מנופאוזה על התפקוד ואיכות החיים של נשים לאחר-מנופאוזה (Menopause)

במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים כי תסמינים וגינאליים משפיעים על תחושת הרווח, התפקוד ואיכות החיים של נשים לאחר-מנופאוזה, עם השפעה בפרט על התפקוד המיני, הערכה עצמית ודימוי הגוף.  השפעה זו הייתה גדולה יותר משמעותית בנשים עם תסמונת גניטו-אורינרית (Genitourinary Syndrome of Menopause, או GSM).

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תסמיני תסמונת GSM עשויים להוות מטרד בנשים בגיל העמידה ונשים מבוגרות יותר, עם השפעה על איכות החיים, מיניות ופעילויות יומיומיות. מטרת המחקר הנוכחי הייתה להעריך את ההשפעה של תסמינים וגינאליים ותסמונת GSM על תחושת הרווחה, תפקוד ואיכות החיים של נשים לאחר-מנופאוזה.

מדגם המחקר כלל 423 נשים לאחר-מנופאוזה, שלקחו חלק במחקר GENISSE, מחקר רב-מרכזי, תצפיתי, אשר דיווחו על לפחות תסמין וגינאלי אחד. כל הנשים השלימו את שאלון DIVA (Day-today Impact of Vaginal Aging) והחוקרים בחנו את התוצאות בנשים עם אבחנה של תסמונת GSM ואלו ללא אבחנה זו.

בנשים אלו, המדדים הממוצעים הגבוהים בשאלון DIVA תועדו בתחום התפקוד המיני-גרסה ארוכה (ממוצע של 1.8), לאחריו תחום תפקוד מיני-גרסה קצרה (ממוצע של 1.7), הערכה עצמית ודימוי גוף (ממוצע של 1.4), פעילויות יומיומיות (ממוצע של 0.7) ובריאות רגשית (ממוצע של 0.7).

בסך הכול 299 נשים (70.7%) אובחנו עם תסמינים וגינאליים ונשאו אבחנה של תסמונת GSM, בעוד שב-124 נשים (29.3%) לא תועדה אבחנה זו. המדדים בשאלון DIVA היו גבוהים יותר משמעותית בנשים עם אבחנה של תסמונת GSM, בהשוואה לנשים ללא תסמונת זו.

החוקרים כותבים כי זיהוי וטיפול בנשים הסובלות מתסמינים וגינאליים ותסמונת GSM עשויה לסייע בשיפור איכות החיים של נשים מבוגרות.

Menopause. 2018;25(12):1418-1423

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה