Migraine

הנחיות חדשות למניעה וטיפול במיגרנה בילדים ומתבגרים (Neurology)

הנחיות חדשות מטעם ה-American Academy of Neurology, בשיתוף עם ה-American Headache Society, אשר פורסמו בכתב העת Neurology, תומכות במתן טיפול מוקדם למיגרנה אקוטית בילדים ומתבגרים, אך מדגישות כי מרבית התרופות למניעת מיגרנה אינן עדיפות על פלסבו בילדים.

ההנחיות החדשות מהוות עדכון להנחיות משנת 2004 ומספקות המלצות מבוססות-ראיות לטיפול תסמיני אקוטי ולמניעת מיגרנה בילדים ומתבגרים.

מרבית התרופות שנועדו למנוע הישנות התקפי מיגרנה טובות כמו פלסבו כאשר ניתנות לילדים ואין עדויות רבות להנחות את הטיפול בתסמינים נלווים, דוגמת בחילות ורגישות לאור. המומחים מציינים כי התרופות הפעילות, כמו גם הפלסבו, היו יעילים בלמעלה ממחצית מהמטופלים.

חשוב לציין כי סקירת העדויות הופסקה עם מחקרים שפורסמו בשנת 2017 ולכן ההנחיות אינן מתייחסות לטיפולים שהפכו זמינים לאחרונה, כולל מעכבי מסלול CGRP (Calcitonin Gene Related Peptide) או מכשירים נוירו-מודולטוריים. בנוסף, התועלת של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, לבד או בשילוב עם טיפולים אחרים למניעת מיגרנה, דורשת מחקרים נוספים.

ההנחיות החדשות ממליצות כי ילדים ומתבגרים עם מיגרנה ישלימו אנמנזה מקיפה ובדיקה נוירולוגית, וכי החולים וההורים ישלימו ייעוץ אודות אורחות חיים העשויים להשפיע על תדירות אירועי מיגרנה, כולל העדר פעילות גופנית, עודף-משקל, צריכת קפאין מופרזת, הרגלי שינה לא-טובים והתייבשות.

להלן עיקרי ההמלצות לטיפול אקוטי באירועי מיגרנה:

·       יש עדויות התומכות ביעילות מתן Ibuprofen, Acetaminophen (בילדים ומתבגרים) וטריפטאנים (במתבגרים) להקלה על כאב מיגרנה, אם כי דרגת הביטחון בעדויות משתנה בין התכשירים.

·       יש דרגת בטחון גבוהה לפי בקרב מתבגרים שטופלו ב-Sumatriptan/Naproxen ו-Zolmitriptan סיכוי גבוה יותר להעדר כאבי ראש שעתיים לאחר המתן, בהשוואה לפלסבו.

·       אין טיפולים אקוטיים יעילים לבחילות/הקאות על-רקע מיגרנה בילדים, אך חלק מהטריפטאנים היו יעילים לפוטופוביה ופונופוביה.

להלן עיקרי ההמלצות בנוגע למניעת התקפי מיגרנה:

·       אין עדויות מספקות בכדי לקבוע אם בילדים ומתבגרים תחת טיפול ב-Divaloprex, Botox, Amitriptyline, Nimodipine, או Fulnarizine, היו בסיכוי גבוה או נמוך יותר להפחתת תדירות כאבי ראש, בהשוואה למטופלים בפלסבו.

·       בילדים שטופלו ב-Propranolol ייתכן כי קיים סיכוי גבוה יותר ממטופלים בפלסבו להפחתת תדירות כאבי הראש בלפחות 50%.

·       בילדים ומתבגרים שטופלו ב-Topiramate ו-Cinnarizine תועדה ככל הנראה סבירות גבוהה יותר ממטופלים בפלסבו לדווח על ירידה בתדירות כאבי ראש.

·       שילוב טיפול קוגניטיבי-התנהגותי עם Amitriptyline הביא לתועלת רבה יותר מ-Amitriptyline והדרכה בנושא כאבי ראש בהפחתת תדירות התקפי מיגרנה ומוגבלות על-רקע מיגרנה בילדים בגילאי 10-17 שנים.

Neurology 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה