Multiple Sclerosis

כיצד עשוי מדד PIRA לסייע במעקב ובטיפול בחולי טרשת נפוצה ? מאמרו של פרופ’ דימטרי קרוסיס ב”הארץ”

במאמר המתפרסם ב”הארץ” , לרגל יום הטרשת הנפוצה הבינ”ל החל ב-30/5 , מציג פרופ’ דימטרי קרוסיס (בתמונה), מנהל המרכז לטרשת נפוצה בבית החולים הדסה ויו”ר החברה הישראלית לנוירו-אימונולוגיה, מדד מעקב חדשני שבוחן את התקדמות המחלה באופן בלתי תלוי בהתקפים.

המדד החדש  נקרא PIRA , (ראשי תיבות של Progression Independent of Relapse Activity) והוא, כך כותב קרוסיס : ” מסייע לרופאים להעריך את המוגבלות הגופנית באמצעות ניטור השינויים במוגבלות הקבועה שנמדדת לא רק באמצעות סולם ה-EDSS, אלא גם על ידי מהירות ההליכה ותפקוד הגפיים העליונות. נוסף על כך, הרופאים משתמשים בהדמיה מוחית (MRI) להערכת התקדמות המחלה“.

פרופ’ קרוסיס מוסיף עוד ש”מדד PIRA החדש הוצג לראשונה ב-ECTRIMS, הכנס החשוב ביותר לעוסקים בטיפול ובמחקר טרשת נפוצה, שהתקיים באוקטובר האחרון בפריז. המדד פורסם כחלק מניתוח שני מחקרים שבחנו את השפעתה של תרופה ביולוגית חדשה בהשוואה לתרופה הסטנדרטית. הממצאים שהוצגו בכנס מצביעים על פריצת דרך בטיפול בחולים עם טרשת נפוצה, שכן הם מראים שטיפול יעיל במחלה יכול להשפיע גם על ההתקדמות הכרונית של המחלה ולא רק למנוע את התקפים.”

בהמשך מדגיש פרופ’ קרוסיס גם את חשיבות השימוש בבדיקות MRI ומסכם: המחקרים החדשים מניחים את התשתית לגישה חדשה בטיפול בטרשת נפוצה, שמהותה ניטור תקופתי של פעילות המחלה בעזרת הדמיית תהודה מגנטית ושימוש במדד PIRA. כלים אלה מסייעים לרופאים הנוירולוגים להבחין בסימנים שקטים של התקדמות המחלה בין ההתקפים. אבחון מחלה פעילה עוד לפני שמופיעים סימנים קליניים או החמרה במוגבלות הפיזית, ומתן טיפולים יעילים שיכולים להשפיע על ההתקדמות הכרונית של המחלה ולא רק למנוע התקפים, מציינים עידן חדש עבור החולים בטרשת נפוצה. עידן שבו אפשר לעכב משמעותית את המוגבלות בקרב החולים ולהעניק להם איכות חיים טובה יותר

למאמר ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה