Multiple Sclerosis

תוצאות מבטיחות לטיפול ב-Ocrelizumab בחולי טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-CMSC)

מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-CMSC (Consortium of Multiple Sclerosis Centers) עולה כי Ocrelizumab (אוקרוואס), התכשיר הראשון מקבוצת DMT (Disease-Modifying Therapy) שאושר לטיפול בטרשת נפוצה מתקדמת-ראשונית, עמד בציפיות שלו והביא לשינוי אמיתי בפני הטיפול במחלה עבורה לא היו אפשרויות טיפול רבות בעבר.

החוקרים מסבירים כי Ocrelizumab הינו נוגדן חד-שבטי, הומאני, המכוון כנגד תאי CD20+ B. מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את הטיפול ב-2017 על-בסיס יעילות עדיפה ופרופיל תופעות לוואי מתקבל על הדעת במחקרים בשלב III.

במחקרי OPERA I ו-OPERA II, הטיפול ב- Ocrelizumab הדגים תוצאות טובות יותר לפי שלושה סמנים מג’וריים של פעילות המחלה בחולים עם טרשת נפוצה התקפית, בהשוואה לטיפול במינון גבוה של Interferon Beta-1a: הפחתת התלקחות שנתית בכמחצית, האטת החמרת מוגבלות וירידה משמעותית במספר נגעים בבדיקת הדמיה בתהודה מגנטית.

במחקר ORATORIO, הטיפול ב- Ocrelizumab האט משמעותית התקדמות מוגבלות והפחית סימני פעילות מחלה במוח, כפי שנקבע לפי נגעים בבדיקת הדמיה בתהודה מגנטית, בהשוואה לפלסבו.

תופעות הלוואי הנפוצות בשלושת המחקרים כללו תגובות באתר העירוי וזיהומים בדרכי נשימה עליונות, שהיו ברובן בדרגה קלה-עד-בינונית. מנתונים מוקדמים מאוד ממחקר עולם-אמיתי להערכת Ocrelizumab עלה כי פרופיל תופעות הלוואי היה דומה גם מחוץ לתנאי מחקר קליני, כך על-פי מחקרים שהוצגו במהלך כנס ה-CMSC.

מטרת מחקר ACAPELLA הייתה להשוות את השכיחות של תופעות לוואי באוכלוסיית חולים בעולם האמיתי עם אוכלוסיית מחקר קליני, ולקבוע אם האירועים החריגים נפוצים יותר בחולים מבוגרים יותר ובאלו עם מדדי EDSS (Expanded Disability Status Scale) בגינם לא התאימו למחקרים בשלב III.

מדגם המחקר כלל 101 חולים, מהם 56.4% עם אבחנה של טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית, בעוד שב-43.6% האבחנה הייתה של טרשת נפוצה מתקדמת-ראשונית. חציון מדד EDSS עמד על 3.5 נקודות.

היארעות אירועים חריגים הייתה דומה לזו שתועדה במחקרי OPERA ו-ORATORIO בניתוח הראשוני, אך משך הטיפול עמד על פחות משנה אחת באותה עת.

המחקר בחן גם את התוצאות בחולים עם היסטוריה של ממאירות/סרטן שד או טיפול לדיכוי חיסוני בעבר, את ההשפעה של המשך טיפול ב- Ocrelizumab על מדדי JC Virus ורמות אימונוגלובולינים לאורך זמן ושינויים במדדי EDSS ובדיקות הדמיה בתהודה מגנטית לאורך חמש שנים.

בסקר נפרד שכלל 103 נוירולוגים בארצות הברית ובוצע בנובמבר 2017, 75% דיווחו על מתן מרשם לטיפול ב- Ocrelizumab במהלך שבעת החודשים הראשונים לזמינות התרופה. מרבית החולים קיבלו טיפול קודם ב-DMT אחר, לרוב Dimethyl Fumarate, Natalizumab ואינטרפרונים.

בקרב חולים עם טרשת נפוצה מתקדמת-ראשונית, 41% טופלו ב- Ocrelizumab כ-DMT הראשון, בהתאמה לשיעור הגבוה של נוירולוגים שדיווחו כי חשוב בנוח לבחור ב- Ocrelizumab לטיפול בטרשת נפוצה מסוג מתקדם-ראשוני בחולים שלא קיבלו טיפול קודם, בהשוואה לחולים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית.

מתוך כנס ה-CMSC

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות לגרייה מגנטית מוחית חוזרת להאטה פסיכומוטורית בחולים עם סכיזופרניה (JAMA Psychiatry)

    תוצאות מבטיחות לגרייה מגנטית מוחית חוזרת להאטה פסיכומוטורית בחולים עם סכיזופרניה (JAMA Psychiatry)

    טיפול בגרייה מגנטית מוחית חוזרת (Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation, או rTMS) של אזור ה-SMA (או Supplementary Motor Area) מלווה בשיפור משמעותי בהאטה פסיכומוטורית בפסיכוזה, מצב עבורו אין כיום טיפול זמין, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. מחקר כפל-סמיות, אקראי, כלל 88 מבוגרים (גיל ממוצע של 36 שנים) עם הפרעות מהספקטרום של סכיזופרניה […]

  • השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    השמנה מלווה בסיכון מוגבר להחמרת מוגבלות וירידה באיכות חיים בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך כנס ה-ACTRIMS)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ACTRIMS עולה קשר הדוק בין השמנה ובין החמרת מוגבלות, התקדמות מחלה וירידה באיכות החיים של מבוגרים עם טרשת נפוצה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנה נקשרה עם הסיכון להתפתחות טרשת נפוצה. עם זאת, אין מידע רב אודות הקשר בין השמנה ובין הסיכון להתקדמות מחלה. כעת הם ביקשו לבחון את ההשפעה […]

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה