Neonatology other

הערכת גורמי סיכון ותוצאות כישלון MIST (מתוך Archives of Disease in Childhood. Fetal and Neonatal) והערת עורך נאונטולוגיה ד”ר ברזילי

במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood, Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מינון נמוך של Surfactant ואי מתן טיפול בקורטיקוסטרואידים הינם גורמי סיכון הפיכים לכישלון Minimaly Invasive Surfactant Treatment (MIST).

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את שיעורי היארעות כשלון MIST, לזהות גורמי סיכון לכישלון הטיפול ולבחון את ההשפעה של כישלון טיפול זה ביילודים.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי בו הגדירו כישלון MIST בצורך בהנשמה מלאכותית מוקדמת (בתוך פחות מ-72 שעות מהלידה) וניתוח סטטיסטי שימש לזיהוי גורמי סיכון לכישלון הטיפול ולהשוות את התוצאות בין הקבוצות.

מדגם המחקר כלל 185 יילודים שנולדו לאחר 24-31 שבועות היריון, אשר טופלו בשתי יחידות טיפול נמרץ ביילודים בהולנד. כל המשתתפים קיבלו טיפול לא פולשני ב- Poractant Alfa במינון 100-200 מ”ג/ק”ג בשל תסמונת מצוקה נשימתית ((RDS. התוצא העיקרי היה כישלון טיפול ב-CPAP לאחר MIST במהלך 72 השעות הראשונות לחיים.

מהנתונים עלה כי שיעורי כישלון טיפול ב-CPAP לאחר MIST עמדו על 30%. ניתוח רב-משתני זיהה ארבעה גורמי סיכון שנקשרו עם כישלון הטיפול: גיל היריון של פחות מ-28 שבועות היריון, ריכוז C-Reactive Protein של 10 מ”ג/ליטר ומעלה, העדר טיפול בקורטיקוסטרואידים לפני הלידה ומינון נמוך יותר של Surfactant.

בקרב יילודים שטופלו ב- Surfactant במינון 200 מ”ג/ק”ג שיעור כישלונות הטיפול עמד על 14%, בהשוואה ל-35% באלו שטופלו במינון נמוך יותר. חום גוף ממוצע היה נמוך ב-0.4 מעלות צלזיוס בעת האשפוז ביחידת טיפול נמרץ ביילודים ולפני הפרוצדורה ביילודים בהם תועד כישלון של הטיפול. יתרה מזאת, כישלון MIST נקשר בקשר בלתי-תלוי עם סיכון מוגבר לדימום תוך-חדרי חמור.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר העידו על שיעורים דומים של כישלון MIST וכי התייחסות לשני גורמי סיכון הפיכים, טיפול בקורטיקוסטרואידים ומינון Surfactant, עשויה לשפר את שיעורי ההצלחה של הטיפול ואת תוצאות הטיפול בחולים.

Archives of Disease in Childhood. Fetal and Neonatal Edition 2019 April 29

הערות עורך נאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

מחקר זה מבסס את הידוע לנו כבר: היעילות של מתן סטרואידים טרום הלידה וכי מתן סורפקטנט במינון של 200 מ”ג לק”ג הינו יעיל יותר מאשר מתן של 100 מ”ג לק”ג. בפגים שקיבלו סטרואידים טרום הלידה וטופלו בסורפקנט במינון גבוה יותר אחוזי כישלון ה-MIST היה נמוך יותר. כממצא לואי נמצא כי לילודים שנכשלו ב-MIST יש שיעורים גבוהים יותר של IVH.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה