Neonatology other

תוצאות טיפול Nasal High Flow ( מתוך N Engl J Med) והערת עורך נאונטולוגיה ד”ר ברזילי

במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ביילודים במרכזים לא-שלישוניים, טיפול Nasal High Flow לא הוכח כאפשרות לא-נחותה בהשוואה ל-CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) והוביל לשיעורים גבוהים יותר של כישלון טיפולי כאשר שימש כתמיכה נשימתית מוקדמת ליילודים במצוקה נשימתית.

טיפול נזאלי בNasal High Flow מהווה חלופה לטיפול ב-CPAP כתמיכה נשימתית ליילודים. עם זאת, היעילות של טיפול בNasal High Flow במחלקות יילודים אינה ידועה. כעת השלימו החוקרים מחקר רב-מרכזי, אקראי, העדר-נחיתות, שכלל יילודים בתוך פחות מ-24 שעות מהלידה, אשר נולדו לאחר לפחות 31 שבועות הריון וטופלו במחלקות יילודים לטיפול מיוחד באוסטרליה. יילודים עם מצוקה נשימתית ומשקל לידה של לפחות 1,200 גרם חולקו לטיפול בNasal High Flow או CPAP.

התוצא העיקרי של המחקר היה כישלון בתוך 72 שעות לאחר ההקצאה האקראית. יילודים בהם הטיפול בNasal High Flow נכשל יכלו לקבל טיפול CPAP. העדר-נחיתות נקבע ע”י חישוב ההבדל האבסולוטי בסיכון לתוצא העיקרי, עם שולי העדר נחיתות של 10 נקודות אחוז.

מדגם המחקר כלל 754 יילודים בגיל הריון ממוצע של 36.9 שבועות ומשקל לידה ממוצע של 2,909 גרם. שיעורי כישלון הטיפול עמדו על 20.5% (78 מבין 381 יילודים) בקבוצת הטיפול בNasal High Flow ועל 10.2% (38 מבין 373 יילודים) בקבוצת הטיפול ב-CPAP (הבדל בסיכון של 10.3 נקודות אחוז, רווח בר-סמך 95% של 5.2-15.4).

בניתוח משני לפי-פרוטוקול, כישלון טיפול תועד ב-49 מבין 339 יילודים (14.5%) בקבוצת הטיפול בNasal High Flow וב-27 מבין 338 יילודים (8.0%) בקבוצת הטיפול ב-CPAP (הבדל בסיכון של 6.5 נקודות אחוז, רווח בר-סמך 95% של 1.7-11.2).

שיעורי היארעות הנשמה מלאכותית, מעבר ליחידת טיפול נמרץ ביילודים בבית חולים שלישוני ואירועים חריגים לא היו שונים משמעותית בין הקבוצות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול בNasal High Flow- לא נמצא כאפשרות לא-נחותה בהשוואה לטיפול ב-CPAP. הטיפול בNasal High Flow הוביל לשיעורי היארעות גבוהים משמעותית של כישלון טיפול, בהשוואה ל-CPAP, כאשר שימש במחלקות יילודים כתמיכה נשימתית ליילודים במצוקה נשימתית.

N Engl J Med 2019; 380:2031-2040

הערות עורך נאונטולוגיה ד”ר ברנרד ברזילי :

בשנים האחרונות החליף הטיפול ב- Nasal High Flow את הטיפול ב-CPAP בעיקר משיקולי נוחות הטיפול. עלתה השאלה האם הטיפול הזה הינו שווה ערך לתמיכה הנשימתית המתקבלת ב-CPAP. מחקר זה (המכונה HUNTER) מצטרף לקבוצה של מחקרים שנעשה ע”י הקבוצה מאוסטרליה על יעילות השימוש ב-Nasal High Flow באוכלוסיות שונות. במחקר זה שבוצע בילודים גדולים יותר מהילודים במחקרים הקודמים (מעל לשבוע 31 ו-1,200 גר’) הוכיח שוב ש-Nasal High Flow אינו שווה ערך ל-CPAP ולצערנו אף נחות ממנו בתמיכה הנשימתית שהוא מספק לילודים הללו. יש לשקול בזהירות האם שווה הניסיון של ההנשמה ב-Nasal High Flow מייד לאחר הלידה ולהסתכן בשיעורי הנשמה מלאכותית גבוהים יותר על כל הנזקים הנגרמים עקב כך לפגים או שלהשתמש ב-CPAP ולוותר על הנוחות שבשימוש ב-Nasal High Flow.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה