Nephrology Other

האם יש מקום להגברת טיפול תרופתי ליתר לחץ דם במהלך אשפוז? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AGS)

מאושפז בית חולים

הגברת משטר טיפול כנגד יתר לחץ דם במהלך אשפוז מלווה בסיכון העולה על התועלת בקשישים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-American Geriatrics Society. החוקרים מסבירים כי עליה זמנית בלחץ הדם מופיעה לעיתים קרובות בקשישים ולעיתים קרובות מובילה להגברת הטיפול לאיזון לחץ הדם. עם זאת, הממצאים מעידים כי גישה זו מובילה ליותר נזק מתועלת.

החוקרים בחנו את הנתונים ממאגר Veterans Health Administration ו-Medicare לזיהוי חולים בגילאי 65 שנים ומעלה, אשר אושפזו בשל דלקת ריאות, זיהום בדרכי השתן, או תרומבואמבוליזם ורידי בין 2011 ועד 2013. כמחצית מבין 4,056 החולים במחקר שוחררו לביתם לאחר הגברת משטר הטיפול ליתר לחץ דם ומחצית שוחררו ללא הגברת משטר הטיפול הנ”ל.

לאחר 30 ימים, הסיכון לאשפוז חוזר בשל אירועים חריגים חמורים, דוגמת נפילות, עילפון ונזק כלייתי חד, היה גבוה יותר משמעותית במקרים בהם הוגבר משטר הטיפול לאיזון לחץ הדם (יחס סיכון של 1.41). שיעור האשפוזים החוזרים מכל-סיבה היה גם כן גבוה יותר לאחר הגברת הטיפול התרופתי (יחס סיכון של 1.23).

לאחר שנה אחת, החוקרים לא זיהו הבדלים בשיעור האשפוזים בשל אירועים קרדיווסקולאריים (כולל התקף לב, אירועים מוחיים או אי-ספיקת לב) וכן לא זוהו הבדלים בלחץ הדם הסיסטולי.

בנוסף, בקרב 2,244 החולים עם לחץ דם סיסטולי מתחת ל-140 מ”מ כספית לפני האשפוז, הסיכון לאשפוז חוזר בתוך 30 ימים בשל אירועים חריגים חמורים היה גבוה יותר משמעותית בקרב אלו בהם הוגבר הטיפול ליתר לחץ דם, כמו גם הסיכון לאשפוז חוזר בשל אירוע קרדיווסקולארי לאחר שנה אחת.

המסר העיקרי העולה מהמחקר הוא כי אשפוז אינו הזמן הטוב ביותר לעריכת שינויים בטיפול בתרופות לאיזון לחץ הדם ויש להשאיר זאת לרופא המטפל, לאחר שהחולה שוחרר לביתו.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AGS

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה