Neurosurgery

צנתור מוחי ראשון מסוגו בעולם בפגה בוצע בשערי צדק (הודעת המרכז הרפואי)

הודעת שערי צדק

הפגה נולדה עם מום נדיר שסיכן את חייה ואלמלא ההליך הרפואי היא לא הייתה מצליחה לשרוד יותר מחודשיים. הצנתור המורכב בוצע בהצלחה על ידי ד”ר יעקב אמסלם מנהל היחידה לנוירו-רדיולוגיה פולשנית במרכז הרפואי שערי צדק.

רשל נולדה בשבוע 34 להריון, במשקל 2 קילוגרם. זמן קצר לאחר הלידה התברר כי היא סובלת ממום נדיר (מלפורמציה)  בכלי הדם במוח, חיבור לא תקין בין עורקי וורידי המוח הפוגע באספקת הדם למוח וללב. לדברי ד”ר אמסלם המלפורמציה גרמה לאבדן דם מחלקים תקינים של המוח ומצד שני לפעילות יתר של הלב שייצר והוביל כמויות לא רצויות של דם לכיוון המלפורמציה.

בגיל שמונה ימים עברה רשל את הצנתור הראשון, כאשר האתגר הכי משמעותי הם אבריה הזעירים. “מדובר בצנתור הראשון בעולם בפג כה קטנה. כל תנועה מיותרת הייתה עלולה להוביל לדימום, לאירוע מוחי לדליפה של דבק דרך הניקוז לריאות ואף לתמותה”. מדגיש ד”ר אמסלם. ” הצנתור בוצע באמצעות צינור דקיק בקוטר של פחות ממילימטר ובמהלכו נעשה שימוש בכמות מאוד קטנה של חומר ניגוד, שכמות גדולה מדי שלו עשויה הייתה לפגוע בתפקוד הכליות של רשל. את הקטטר הזעיר החדרנו דרך המפשעה ומשם עלינו לכיוון המוח תוך הזרקת דבק מיוחד המשמש לסגירת המלפורמציה. עם תום הפעולה הראשונה שערכה כשעתיים חל שיפור מידי במצבה והיא יצאה מכלל סכנה”.

רשל עברה שני צנתורים מאחר וגופה הקטן יכול להכיל רק מינון קטן של חומר ניגוד וקרינה ובדיקות שבוצעו לאחר הצנתור מעידות על זרימת דם טובה לכיוון המוח. היום בגיל חודש רשל כבר עלתה במשקל, כמו כן, הלב חזר לתפקוד תקין והיא צפויה להמשיך להתפתח בצורה תקינה. 

“לא ניתן לתאר את תחושת המתח והלחץ בהם היינו שרויים בדקות הקריטיות בהם שהתה רשל על שולחן הצנתורים. אנחנו מודים לאל ולצוות שעשה עבודתו המקצועית והציל לנו אותה”. מספר סאם קונסטנטיני, אביה של רשל.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה