Nutritional/Metabolic

האם פרוביוטיקה עשויה להיות יעילה בהפחתת סימפטומים דכאוניים ? (13th World Congress of Biological Psychiatry)

מחקר פיילוט חדש מצביע על כך שפרוביוטיקה עשוייה להיות אפקטיבית בהפחתת סימפטומים דכאוניים במטופלים ללא טיפול קודם עם הפרעה דכאון קלה עד בינונית.

החוקרים מצאו שסימפטומים של מצב רוח, אנהדוניה (אי יכולת לחוות הנאה) , והפרעות שינה פחתו באופן מובהק תחת טיפול פרוביוטי לאחר 4 שבועות, כשהתוצאות נותרו עקביות גם לאחר 8 שבועות.

יש עניין רב בתוצאות אלה בשל העובדה שאין תופעות לוואי ידועות הקשורות לטיפולים אחרים נגד דכאון ושניתן לכן להשתמש בבטחה בפרוביוטיקה לאורך זמן. עם זאת החוקרים מציינים שבשל מגבלות המחקר עלולה להיות הטייה בתוצאות, ושיש צורך במחקר אקראי גדול יותר אותו הם מתכננים לבצע.

ההשערה היא שפרוביוטיקה משפיעה על סימפטומים דכאוניים באמצעות הקשר בין המעיים למוח שבו הפחתת רמת הדלקת מגבירה את רמות הסרוטונין.

במחקר נעשה שימוש בתוסף פרוביוטיקה שנקרא Probio’Stick המכיל שילוב של שני מרכיבים הפועלים על הקשר מעיים-מוח : Lactobacillus helveticus R0052 Bifidobacterium longum + R0175.

המחקר כלל קבוצה אחת, נמשך לאורך 8 שבועות במתכונת פתוחת תווית שבו השתתפו 10 מטופלים שלא טופלו לפני כן בדיכאון , הסובלים מהפרעת דיכאון מג’ורית בעלת אפיזודות דכאוניות נוכחיות.

לאחר תקופת סקירה ראשונית, המשתתפים עברו הערכה למגוון של סימפטומים קליניים של דכאון לרבת מצב רוח, אנהדוניה , חרדה, והפרעת שינה סובייקטיבית. הערכות נוספות בוצעו לאחר 2,4 ו-8 שבועות תוך שימוש בפרוטוקול ה- Canadian Biomarker Integration Network in Depression .

בוצעה הערכה של מרקרים מולקולריים של דלקת ונמדדו רמות סרוטונין וטריפטופאן. המטופלים עברו הערכה פוליסומנוגרפית למדידה אובייטקיבית של שינה.

נתונים אודות 5 מטופלים (4 נשים מהם, גיל ממוצע 21.2) הוצגו. נמצא שבדיקות זוגיות של t-tests , סימפטומי מצב רוח על בסיס דירוג Montgomery-Åsberg Depression Rating Scale הראו שיפור לאחר נטילת הפרוביוטיקה , מרמה של 24.4 בתחילת המחקר ל-14.0 לאחר 4 שבועות ו-11.0 לאחר 8 שבועות.

נמצאו גם שיפורים מובהקים בציוני אנהדוניה עם ירידה מ-36.2 לפי דירוג Snaith-Hamilton Pleasure Scale ל-29.4 לאחר 4 שבועות ול-29.4 לאחר 8 שבועות.

ממצאים דומים נמצאו גם באשר לשינה עם שיפור במדד Pittsburgh Sleep Quality Index מ-9.2 בתחילת המחקר ל-8.6 לאחר 4 שבועות ו-6.2 לאחר 8 שבועות. באשר לחרדה, הייתה נטייה לירידה במדדים לפי State-Trait Anxiety Inventory אך ללא מובהקות סטטיסטית.

החוקרים מתכננים לאמת את הממצאים באמצעות מחקר כפול סמיות, אקראי, מבוקר פלצבו.

13th World Congress of Biological Psychiatry. Poster P-05-015, presented June 19, 2017.

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה