Nutritional/Metabolic

צריכת מלח רבה מלווה בהפרעה תת-קלינית בתפקוד הלב (J Am Coll Cardiol)

צריכת נתרן משוערת של מעל 3.7 גרם ביום מלווה במדדים אקו-קרדיוגרפיים של רימדולינג תת-קליני והפרעה בתפקוד הלב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש אוגוסט בכתב העת Journal of the American College of Cardiology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע אם מדדי LS (Longitudinal Strain), CS (Circumferential Strain) ו-e velocity עשויים לסייע בקביעת סף להשפעות מזיקות של צריכת נתרן משוערת על מחלה קרדיווסקולארית תת-קלינית.

החוקרים ערכו ניתוח של נתונים אקו-קרדיוגרפיים של מחקר HyperGEN (Hypertension Genetic Epidemiology Network) עם נתונים זמינים אודות נתרן בשתן (2,996 משתתפים). הם בחנו את הקשר בין צריכת נתרן משוערת ובין LS, CS ו-e Velocity. ניתוח סטטיסטי שימש להבנת ההשפעות הישירות של לחץ דם סיסטולי ורמות אלדוסטרון בדם על הקשר בין צריכת נתרן משוערת ובין מדדים אקו-קרדיוגרפיים.

גיל המשתתפים הממוצע עמד על 49 שנים, 54% סבלו מיתר לחץ דם. חציון צריכת נתרן משוערת עמד על 3.73 גרם ליום. צריכת נתרן משוערת של מעל 3.7 גרם ביום לוותה בעליה במדדי פרוזדור וחדר שמאל. לאחר תקנון לאיכות ההדמיה, אתר המחקר, גיל, מין, הרגלי עישון, צריכת אלכוהול, מרחק הליכה יומי, שימוש במשתנים, פינוי גלומרולארי משוער, מסת חדר שמאל, מקטע פליטה ומדדי תנועתיות הדופן, החוקרים זיהו קשר בין צריכת נתרן משוערת של מעל 3.7 גרם ביום ובין המדדים האקו-קרדיוגרפיים, אך לא זוהה קשר דומה עם צריכת נתרן מעטה יותר. עוד זוהתה אינטראקציה משמעותית לפי הפרשת אשלגן עם CS.

מהנתונים עלה כי לחץ דם סיסטולי סיפק הסבר ל-14% ו-20% מההשפעות העקיפות בין צריכת נתרן משוערת ובין LS ו-e velocity, בהתאמה, בעוד שרמת אלדוסטרון סיפקה הסבר ל-19% מהקשר בין צריכת נתרן משוערת ובין מדדי LS.

החוקרים מסכמים וכותבים כי צריכת נתרן משוערת של מעל 3.7 גרם ביום נקשרה עם השפעה שלילית על תהליכי רימודלינג של הלב.

J Am Coll Cardiol 2017; 70:715724

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה