Nutritional/Metabolic

מערכות מזון ברות-קיימא כמקור לתזונה בריאה (Lancet)

מערכות מזון פוטנציאל לסייע למצב הבריאותי של בני אדם ולספק תמיכה סביבתית ברת-קיימא; עם זאת, אלו מהוות כעת סיכון לשתיהן. אספקה לאוכלוסייה העולמית הגדלה עם תזונה בריאה ממערכות מזון ברות-קיימא מהווה אתגר מיידי.

למרות שייצור מזון עולמי של קלוריות עמד בקצב גדילת האוכלוסייה, למעלה מ-820 מיליון אנשים סובלים מאספקה לא-מספקת של מזון ורבים צורכים דיאטות באיכות נמוכה, הגורמת לחסרים תזונתיים ותורמת לעליה משמעותית בהיארעות השמנה על-רקע דפוסי תזונה ומחלות לא-מדבקות על-רקע הדיאטה, כולל מחלת לב כלילית, אירוע מוחי וסוכרת.

תזונה לא-בריאה מהווה סיכון גדול יותר לתחלואה ותמותה, בהשוואה לקיום יחסי מין לא-מוגנים, צריכת אלכוהול, שימוש בסמים ועישון יחדיו.

לאור השכיחות הגבוהה של הפרעות תזונה ברחבי העולם, לצד מערכות סביבתיות ותהליכים רבים הנדחקים מעבר לסף הבטוח של ייצור מזון, דרושים שינויים דחופים במערכות המזון ברחבי העולם.

Lancet, January 16, 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה