Nutritional/Metabolic

תכנית מתן ארוחת בוקר בבתי ספר יסודיים מלווה בשיעורי נוכחות וציונים גבוהים יותר (The Journal of Nutrition)

במאמר שפורסם בכתב העת The Journal of Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הצעת ארוחת בוקר בבית ספר עשויה לשפר באופן מתון את ההשתתפות בשיעורים וההישגים האקדמיים, אם כי התועלת משתנה בין ילדים ובהתאם למבנה התכנית.

מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשפעה של תכנית ארוחת בוקר בבית הספר (School Breakfast Program)  על נוכחות בבית הספר והישגים אקדמיים. המחקר התבסס על נתונים אדמיניסטרטיביים אודות כ-1,000 בתי ספר יסודיים בוויסקונסין, בין השנים 2009-2014, כולל כמעט כל בתי הספר היסודיים הציבוריים במדינה. לאורך תקופה של חמש שנים, 168 בתי ספר במדגם השיקו תכנית ארוחת בוקר בבית הספר ו/או שינו את מיקום ארוחת הבוקר (כיתה או קפיטריה) או אופן התשלום.

מהנתונים עולה כי יישום תכנית ארוחת בוקר לווה בירידה של 3.5 נקודות אחוז בשיעור התלמידים עם נוכחות נמוכה ועליה של 0.08 סטיות תקן בציוני קריאה מתוקנים בבנים, ללא השפעה בבנות. כאשר ארוחת הבוקר הוצעה ללא-עלות לכל התלמידים, הסבירות לנוכחות נמוכה הייתה קטנה ב-3.5 נקודות אחוז, בהשוואה לתכנית ארוחת בוקר מסורתית וציוני בחינות בחשבון וקריאה היו גבוהים ב-0.07 ו-0.04 סטיות תקן בקרב המדגם בעל הכנסה גבוהה יותר, בהתאמה.

כאשר ארוחת הבוקר ניתנה בכיתה, לא תועדו הבדלים בנוכחות או בציוני קריאה, בהשוואה לתכנית ארוחת בוקר בקפיטריה, בעוד שהציונים בחשבון בקרב בנים היו נמוכים ב-0.05 סטיות תקן.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי ארוחת בוקר חופשית בבית הספר עשויה לסייע בשיפור נוכחות תלמידים והשגת ציונים גבוהים יותר בבחינות.

The Journal of Nutrition

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • מאפייני תיאבון בגיל הילדות המוקדמת והתפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות: מעקב אורך בן 10 שנים מהולנד ומבריטניה  (THE LANCET Child & Adolescent Health)

    מאפייני תיאבון בגיל הילדות המוקדמת והתפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות: מעקב אורך בן 10 שנים מהולנד ומבריטניה (THE LANCET Child & Adolescent Health)

    מטרת מחקר זה, שפורסם בעת האחרונה במגזין הנחשב Lancet, הייתה לבדוק את הקשר ארוך הטווח בין תכונות תאבון בגיל צעיר לבין התפתחות סימפטומים של הפרעות אכילה בגיל ההתבגרות. המחקר נעזר בכלִי מדידה מְתוּקָף, שאלון הרגלי האכילה בילדים, ה-Child Eating Behavior Questionnaire  (CECQ), ובעוקְבוֹת משתי מדינות – הולנד ובריטניה.   שכיחותן של הפרעות האכילה עולה והטיפול […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה