Nutritional/Metabolic

צריכת מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לתמותה (JAMA Intern Med)

בחולים הצורכים כמויות גדולות יותר של מזון אולטרה-מעובד קיים סיכון מוגבר לתמותה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש פברואר בכתב העת JAMA Internal Medicine.

במסגרת המחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין צריכת מזון אולטרה-מעובד ובין הסיכון לתמותה מכל-סיבה. הם השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי תצפיתי, שכלל מבוגרים בגילאי 45 שנים ומעלה ממחקר NutriNet-Sante Study, מחקר עוקבה מתמשך שהחל ב-11 במאי, 2009 והיו במעקב עד 15 בדצמבר, 2017. כל המשתתפים השלימו לפחות סדרה אחת של שלושה רישומים תזונתיים במהלך 24 שעות, אשר כללו נתונים סוציו-דמוגרפיים, אורח חיים, פעילות גופנית, משקל וגובה ומדדים אנתרופומטריים.

מדגם המחקר כלל 44,551 משתתפים (גיל ממוצע של 56.7 שנים). מזון אולטרה-מעובד היווה 14.4% מהמשקל הכולל של המזון שצרכו, מקביל לשיעור ממוצע של 29.1% מכלל הצריכה האנרגטית. צריכת מזון אולטרה-מעובד נקשרה עם גיל צעיר יותר (45-64 שנים, 14.50% מהמשקל הכולל של המזון שנצרך), רמת הכנסה נמוכה יותר (פחו מ-1,200 יורו בחודש, 15.58%), רמת השכלה נמוכה יותר (העדר דיפלומה או סיום בית ספר יסודי, 15.50%), מגורים לבד (15%), מדד מסת גוף גבוה יותר (30 ומעלה, 15.98%) ודרגת פעילות גופנית נמוכה יותר (15.56%).

במהלך המעקב תועדו 602 מקרי תמותה (1.4%). לאחר תקנון למגוון ערפלנים אפשריים, עליה בשיעור צריכת מזון אולטרה-מעובד לוותה בסיכון גבוה יותר לתמותה מכל-סיבה (יחס סיכון לכל עליה של 10% של 1.14, p=0.008).

החוקרים מסכמים וכותבים כי עליה בצריכת מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה כוללת בסיכון לתמותה בקרב מבוגרים; הם קוראים להשלים מחקרים נוספים לאישור ממצאי המחקר ולהבין את המנגנונים הקושרים בין מזון זה ובין המצב הבריאותי.

JAMA Intern Med. Published online February 11, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה