Nutritional/Metabolic

האם יש קשר בין תזונה לסרטן ריאה ? הצטרפו לדיון בנושא בפורום התזונה של emedhealth club בעריכת ד”ר סיגל אילת אדר

בדיון שהתקיים בפורום התזונה באתר emedhealth club (בחסות UNILIVER) המנוהל ע”י ד”ר סיגל אילת אדר, עלתה שאלה הנוגעת לקשר בין תזונה לסרטן ריאה :

להלן השאלה

שני מחקרים פורסמו לאחרונה על הקשר בין תזונה לסרטן ריאות, אחד הראהשסיבים תזונתיים ויוגורט קשורים לירידה בסיכון, והשני הראה שצריכת אגוזים קשורה להפחתת סיכון לסוג אלים מסויים של סרטן ריאה.

השאלה היא אם מדובר על קשר סטטיסטי בלבד (צרכני סיבים ואגוזים אולי חיים באורח בריא יותר ?) או שיכול להיות מנגנון שעשוי להסביר את הקשר המעניין הזה שחלק מהמטופלים שקראו על המחקר בתקשורת בהחלט מגלים עניין בכך…

להלן תשובת ד”ר אילת אדר:

שאלה מעניינת כי מחד מדובר במחקרי תצפית כלומר מחקרי עוקבה שמודדים קשר בלבד ולא השפעה.

מאידך קיימים הסברים ביולוגיים אפשריים: ליוגורט השפעות פרהביוטיות ופרוביוטיות על המיקרוביום., סיבים תזונתיים גם הם יכולים להשפיע על חיידקי המעי ולהביא ליצירת חומצות שומן קצרות שרשרת.השפעה זו יכולה להגיע למספר איברים כולל הריאה. במודלים של חיות נמצא שינוי בהרכב חיידקי הריאה. השפעות אלה יכולות להיות מווסתות דלקת, להשפיע על הפרשת ציטוקינים. עדיין אין מחקרים שבהם הוכח המנגנון בבני אדם.

המחקר השני שבו נמצא קשר בין צריכת בוטנים ואגוזים (כולל חמאת בוטנים) להיארעות סרטן הריאה, גם הוא תצפיתי. כדאי אולי לציין ששני המחקרים עוסקים במרכיבים של הדיאטה הים תיכונית וייתכן שדפוס האכילה הים תיכוני הוא זה שמשפיע על תוחלת חיים בריאה ארוכה יותר.

ההסבר שנותנים החוקרים הוא כמות נוגדי החימצון ויטמין A סלניום, פלבנואידים,קרוטנואידים, proanthocyanidins, resveratrol. הסבר אפשרי נוסף הוא ההשפעה נוגדת הדלקת של השקדים, דרך מרכיבים של חומצה אלפא לינולנית, מגנזיום, L-arginine, פלאבנואידים ו- resveratro. וייתכן שההשפעה היא דרך ויסות  תיקון ה- DNA וכן השפעה על פעילות אנזימטית והורמונלית.

לפני שמתחילים למרוח את הלחם בחמאת בוטנים, כדאי לציין שקשר החיובי שנמצא היה חזק יותר לגבי אגוזים מאשר לגבי בוטנים ולא נמצא קשר עם חמאת בוטנים.

הנכם מוזמנים לקחת חלק בדיון אם באמצעות הוספת שאלה/הערה לדיון זה או להעלות לדיון כל שאלה הקשורה לתזונה לבריאות .  לכניסה לפורום הקליקו כאן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה