Nutritional/Metabolic

מומחים טוענים כי תכנון טיפול כנגד נגיף הקורונה חשוב יותר מהניסיונות להכלת הזיהום (מתוך כנס ה-SCCM)

למרות שהכותרות בכלי התקשורת מתמקדות בהסגרים ובמספר החולים שנדבקו בנגיף הקורונה, התכוננות לזיהום הנגיפי ולא הכלת הנגיף הינה תגובה חשובה יותר בעיניי מומחים למחלות זיהומיות מארצות הברית.

המומחים טוענים כי קיימת תגובה מופרזת בדמות הסגרים, אך זו לא התמונה המלאה של הזיהום הנגיפי. הפעולות האגרסיביות מאוד שננקטו בסין בשלב מוקדם הובילו למגמה דומה בעולם ויידרש זמן עד למציאת התגובה ההולמת. כעת המומחים קוראים להפסיק להתמקד בהסגרים ולהבין את ההשפעה של הנגיף על גוף האדם.

למעלה מ-80% מהנדבקים בנגיף מפתחים את הצורה הקלה של המחלה הנגיפית ולא מדובר ב-SARS. למרות שהסיכון להדבקה בנגיף הוא גבוה מאוד, הזיהום גורם מחלה קלה יותר מזו שתועדה במהלך התפרצות ה-SARS. לאור זאת, המומחים מאמינים כי החומרה של הזיהום הנגיפי עומדת בין נגיף קורונה שנרכש בקהילה, דוגמת OC43, HKU1, או NL63 ובין זיהום בנגיף SARS.

בדומה לכל מחלה נשימתית, אלו בגיל מתקדם ואלו עם מחלות רפואיות אחרות מצויים בסיכון הגבוה ביותר ולכן על בתי חולים להיות מוכנים להתמודד עם מטופלים אלו. מאחר וזו השנה הראשונה של הנגיף, ההשלכות צפויות להיות גדולות יותר השנה, אך צפוי כי מדובר יהיה במגפה קלה ולא בחומרה דומה לזו של SARS, שכן הזיהום אינו כה קטלני.

בתי חולים בארצות הברית החלו בנקיטת צעדים מסוימים כהכנה לעליה בהיקף החולים עם הזיהום הנגיפי. במקרים של התפתחות מגיפה חדשה, חשוב להקפיד על תכניות גיבוי במטרה למנוע התפשטות חמורה יותר של הזיהום והמפתח הוא בהבנת האפידמיולוגיה של זיהום חדש.

למרות שיחידות טיפול נמרץ הרבה יותר מוכנות כיום להתמודדות עם מגיפות אלו מאשר בעבר, חשוב להפעיל שיקול דעת הולם ולהבין באילו אמצעי חירום לנקוט. איסורי טיסה והסגרים מוסיפים לחרדה ואינם משקפים את הסיכון עקב הזיהום, שהוא ברובו קל.

הגבלת תנועה הינה אחד הנושאים השנויים במחלוקת מנקודת מבט רפואית והכותבים סבורים כי בשלב זה אין היגיון כלשהו בקביעת איסור טיסות. לדבריהם, חשוב להתמקד בבעיה הגדולה יותר והיא העליה בעמידות אנטי-מיקרוביאלית, ההופכת לבעיה גדולה.

כיום ישנן בדיקות דם לזיהוי מהיר של פתוגנים והערכת עמידות לטיפול תרופתי. יש גם מקום להשלים מחקרים להערכת טיפול אנטי-מיקרוביאלי קצר, אשר הוכח כיעיל לזיהומים תוך-בטניים. שימוש מושכל בתרופות אנטי-מיקרוביאליות הופך מרכיב חשוב יותר ויותר בהתמודדות עם עמידות אנטי-מיקרוביאלית. טכניקות בדיקות גנטיות גם מצויות בשיפור ועשויות לספק לרופאים אפשרות למתן טיפול ממוקד יותר.  עם זאת, הצורך הגדול ביותר הוא לפיתוח תרופות אנטי-מיקרוביאליות חדשות, סוגיה אשר לא מצויה בעדיפות גבוהה בעיניי חברות תרופות.

מתוך כנס ה- Society of Critical Care Medicine

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה