Obesity

שינויים נרחבים במשקל הגוף עשויים להיות מסוכנים לחולי סוכרת מסוג 2 (Am J Cardiol.)

שינויים במשקל הגוף עשויים לנבא באופן תוצאות גרועות יותר בחולים עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מתוצאות ניתוח פוסט-הוק חדש של ממצאי מחקר ACCORD (Action to Control Cardiovascular Risk in Diabetes), אשר פורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שמירה על משקל הגוף הינה המלצה חשובה מאוד בחולי סוכרת. עם זאת, ההמלצה לירידה במשקל מלווה לעיתים קרובות בשינויים נרחבים במשקל הגוף ומאחר ועד כה לא היה ידוע מהי ההשפעה של שינויים במשקל הגוף על התוצאות בחולים אלו, הם ביקשו לבחון את הנושא על-בסיס נתוני מחקר ACCORD.

החוקרים בחנו את ההשפעות של משקל הגוף בתחילת המחקר, שינויים במשקל הגוף ווריאביליות משקל הגוף על התוצאות. במסגרת מחקר ACCORD נערך תיעוד של המשקל של המשתתפים במחקר כל שנה לאורך תקופת המחקר.

המשתנים המנבאים העיקריים כללו את המשקל בתחילת המחקר, השינוי במשקל הגוף (החסרת המשקל הסופי מהמשקל התחלתי( ווריאביליות משקל הגוף, אשר הוגדרה כממוצע הוריאביליות במשקלים עוקבים (הבדל אבסולוטי ממוצע בין שני משקלים עוקבים) במהלך המחקר.

מבין 10,251 המשתתפים במחקר ACCORD, 911 (8.9%), 2,985 (29.1%) ו-6,355 (62%) משתתפים סווגו כבעלי משקל תקין, עודף-משקל והשמנת-יצר. לאחר מעקב ממוצע של 3.5 שנים, התוצא העיקרי (אוטם לבבי לא-פטאלי, אירוע מוחי לא-פטאלי, או תמותה עקב מחלות לב וכלי דם) תועד ב-10.2% מהמשתתפים במחקר, כאשר בנוסף לזאת, 4.3% אובחנו עם אי-ספיקת לב. שיעורי התמותה עמדו על 7%. שיעור הסיבוכים המיקרווסקולאריים בתום המעקב עמד על 60.7%.

מניתוח הנתונים עלה קשר בין וריאביליות משקל הגוף ובין התוצא העיקרי (יחס סיכון של 1.25, רווח בר-סמך 95% של 1.15-1.36) אי-ספיקת לב (יחס סיכון של 1.59, רווח בר-סמך 95% של 1.45-1.75), תמותה (יחס סיכון של 1.74, רווח בר-סמך 95% של 1.63-1.85) וסיבוכים מיקרווסקולאריים (יחס סיכון של 1.18, רווח בר-סמך 95% של 1.13-1.22) במודלים המלאים, אשר כללו את מדד מסת הגוף.

משתתפים שהלכו לעולמם היו ברבעון בו תועדה העליה הגדולה ביותר במשקל הגוף.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בניתוח פוסט-הוק זה של ממצאי מחקר ACCORD, הממצאים העידו כי שונות במשקל הגוף קשורה באופן מובהק עם תוצאות גרועות יותר, ללא תלות בגורמי סיכון למחלות לב וכלי דם ובמדד מסת הגוף. הממצאים תומכים בחשיבות השינויים הניכרים במשקל הגוף בחולי סוכרת.

Am J Cardiol. 2019;123:576-581

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה