Osteoporosis

האם טיפול בתרופות ממשפחת סולפוניל-אוריאה מעלה את הסיכון לשברים בחולי סוכרת? (Bone)

רוקחת

טיפול בתרופות ממשפחת סולפוניל-אוריאה בחולים עם סוכרת מסוג 2 מלווה בסיכון מוגבר לשברי ירך ושברים אחרים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש נובמבר בכתב העת Bone.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים עם סוכרת מסוג 2 עליה של פי 1.4 בסיכון לשברי ירך, בהשוואה למטופלים ללא סוכרת. ייתכן כי עליה זו נובעת גם מהטיפול התרופתי לאיזון רמות הסוכר בדם באוכלוסיית חולים זו.

להערכת הנושא בחנו החוקרים נתונים ממאגר בדנמרק אודות למעלה מ-180,000 חולים עם סוכרת מסוג 2. במהלך מעקב ממוצע של 5.5 שנים לאחר האבחנה, 5,244 חולים אובחנו עם שברי ירך, לצד 10,907 שברים אוסטיאופורוטיים מג’וריים ו-20,557 שברים מכל-סוג.

הטיפול באינסולין, מטפורמין, מעכבי DPP-IV או אנאלוגים ל-GLP-1 לווה בסיכון מופחת משמעותית לשברי ירך. עם זאת, באלו שטופלו בהווה בתרופות ממשפחת סולפוניל-אוריאה נרשם סיכון מוגבר (יחס סיכון של 1.64).

עוד מצאו החוקרים כי טיפול בתרופות ממשפחת Glitazone לווה בעליה משמעותית בסיכון לשברי ירך (יחס סיכון של 2.07). הסיכון לשברי ירך על-רקע טיפול בתרופות ממשפחת Glitazone היה מוגבר משמעותית בנשים, אך לא בגברים.

מניתוח משני של התוצאות עלה כי טיפול פעיל בתרופות ממשפחת סולפוניל-אוריאה ו-Glitazone מלווה בסיכון מוגבר לכל שבר, שבר אוסטיאופורוטי מג’ורי, שבר חוליות ושבר אמה, בעוד שבחולים תחת טיפול בתרופות אחרות סיכון מופחת לשברים.

בשלב הבא ממליצים החוקרים לבחון את ההשפעה של היקף נפילות ואירועי היפוגליקמיה על הסיכון המוגבר לשברים בחולי סוכרת.

Bone 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.