Osteoporosis

מדד צפיפות העצם אינו מנבא מהימן של שבר חוליות בנשים מבוגרות (Bone)

אוסטיאופורוזיס

מדד צפיפות העצם, בפרט מדד צפיפות העצם בעמוד-שדרה מותני, עשוי שלא לשמש כמנבא מהימן לנוכחות של שברי חוליות אסימפטומטיות בנשים לאחר-מנופאוזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש מאי בכתב העת Bone.

במסגרת המחקר נבחנו הרשומות הרפואיות של 1,132 נשים לאחר-מנופאוזה (גיל ממוצע של 64 שנים), אשר טופלו במרפאה אחת לטיפול באוסטיאופורוזיס ולא נטלו תרופות לטיפול באוסטיאופורוזיס.

כל המשתתפות השלימו בדיקת DXA (Dual-energy X-ray Absorptiometry) להערכת מדד צפיפות העצם ומדדי T-score בעמוד-שדרה מותני (L1-L4) וכלל ירך. שברי חוליות אובחנו על-בסיס ירידה של לפחות 20% בגובה החוליה לפי צילום לטארלי של אזור עמוד-שדרה חזי ומותני.

שיעורי ההימצאות הכוללים של שברי חוליות עמדו על 28.2%; שיעורי ההימצאות לפי קבוצת גיל נעו בין 15.5% בנשים מתחת לגיל 60 ועד 44.1% באלו בגילאי 71 שנים ומעלה. כ-83% מהשברים לא אובחנו קודם לכן. רק גיל האישה וצפיפות העצם נקשרו בקשר מובהק עם שברי חוליות, ידועים ולא-ידועים.

כאשר החוקרים בחנו את מדדי צפיפות העצם בנשים בהתאם להעדר שברי חוליות (813 נשים), נוכחות שבר יחיד (208 נשים) או שני שברים ומעלה (111 נשים), הם לא זיהו הבדל מובהק בין הקבוצות במדדי צפיפות העצם בעמוד-שדרה מותני.

ממצאי המחקר מעידים כי שברי חוליות נפוצים בנשים במרפאה לטיפול באוסטיאופורוזיס, אך במרבית המקרים הדבר לא היה ידוע קודם לכן. שיפור ההמלצות הנוכחיות להשלמת צילום עמוד-שדרה עשוי להוביל לזיהוי מוקדם וטיפול טוב יותר בנשים עם שברי חוליות, בפרט בקבוצות גיל צעירות יותר.

Bone 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה