Osteoporosis

ירידה מוקדמת בצפיפות העצם בגברים עם סוכרת מסוג 1 (J Clin Endocrinol Metab)

צפיפות המינראלים של העצם יורדת בשלב מוקדם במהלך סוכרת מסוג 1 בגברים, אך אינה מושפעת במידה משמעותית בנשים, כך עולה מתוצאות מחקר פרוספקטיבי חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סוכרת מסוג 1 מלווה בעליה של פי שש בסיכון לשברי ירך ומרבית המחקרים הדגימו ירידה בצפיפות העצם בחולים עם סוכרת מסוג 1, כאשר חלק דיווחו על ירידה גדולה יותר בגברים, בהשוואה לנשים.

במחקר מוקדם החוקרים מצאו כי בגברים מבוגרים, אך לא בנשים, סוכרת מסוג 1 לוותה בירידה בצפיפות העצם בירך, בצוואר ירך ובעמוד השדרה, בהשוואה לביקורות תואמות. במחקר הנוכחי בחנו החוקרים בשנית 48 מבין 102 המשתתפים במחקר עם סוכרת, לאחר עשר שנים, בממוצע.

לאחר תקנון לגיל ומדד מסת גוף, בגברים תועדה עליה מובהקת סטטיסטית בצפיפות העצם ובמדדי T-Score בעמוד-שדרה מותני לאורך עשר שנים, עם מגמה דומה, אך לא-מובהקת, באמה, אך בצוואר ירך ובכלל ירך לא תועד כל שינוי. מנגד, בנשים לא תועד שינוי בצפיפות העצם או במדדי T-score באף אחד מהאתרים לאחר תקנון לגיל, מדד מסת גוף ומצב לאחר-מנופאוזה.

בגברים במחקר הנוכחי תועדו מדדי צפיפות עצם נמוכים יותר, בממוצע, בהשוואה לביקורות (על-בסיס נתוני NHANES III לשנים 1988-1994) ובהשוואה לנשים במחקר הנוכחי.

במהלך עשר שנים תועדה ירידה מובהקת ברמות P1NP ו-Osteocalcin ומגמה לא-מובהקת של ירידה במדדי CTX בגברים בלבד, אך לא תועדו שינויים משמעותיים בסמנים ביוכימיים או הורמונאליים של מטבוליזם העצם בנשים או בגברים.

ממצאי המחקר מדגישים את הצורך במחקרים נוספים להערכת שינויים מוקדמים במינרליזציה של ה עצם במהלך סוכרת מסוג 1 בגברים, מאחר ונראה כי הירידה בצפיפות העצם, בפרט בצוואר ירך, הינה ככל הנראה השפעה ספציפית למגדר של חסר אינסולין ואיזון מטבולי ירוד.

J Clin Endocrinol Metab 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה