Osteoporosis

היפונתרמיה מלווה בסיכון מוגבר לאוסטיאופורוזיס בחולי אפילפסיה (Bone)

בחולים עם אפילפסיה, היפונתרמיה תופעת לוואי נפוצה של מספר תרופות נוגדות-פרכוס מלווה בסיכון מוגבר לירידה בצפיפות העצם וסיכון מוגבר לאוסטיאופורוזיס, כך מדווחים חוקרים מדנמרק במאמר שפורסם בכתב העת Bone.

החוקרים התבססו על נתונים אודות 695 חולים שטופלו במרפאה שלישונית לטיפול באפילפסיה. מבין אלו, 10.4% אובחנו עם היפונתרמיה (ריכוז נתרן בדם של 135 מילימול/ליטר, או פחות). בחולים  עם היפונתרמיה תועד משקל גוף נמוך יותר, הם היו מבוגרים יותר בעת השלמת בדיקת צפיפות עצם, נטלו בשכיחות גבוהה יותר לפחות שתי תרופות נוגדות-פרכוס ולעיתים קרובות יותר טופלו בתכשירים להשראת פעילות אנזימים, בהשוואה לאלו שלא פיתחו היפונתרמיה.

בחולים עם עדות להיפונתרמיה תועדו מדדי T-Score נמוכים יותר בבדיקת צפיפות עצם של עמוד השדרה המותני, צוואר הירך וכלל ירך, בהשוואה לאלו ללא היפונתרמיה. בנוסף, שיעור גבוה יותר של חולים עם היפונתרמיה פיתחו אוסטיאופורוזיס (25%), בהשוואה לאלו ללא היפונתרמיה (10.3%). הסיכוי לאוסטיאופורוזיס היה גבוה פי 4.81 בקרב חולים שטופלו בנוגדי-פרכוס הפועלים להשראת פעילות אנזימים.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בכדי להבין טוב יותר את הקשר הנ”ל וכן להשלים מחקרים פרוספקטיביים להערכת המנגנונים בבסיס הקשר בין היפונתרמיה ואוסטיאופורוזיס בחולי אפילפסיה.

Bone 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה