Osteoporosis

הקשר בין תזונה עתירה במוצרי סויה ושמירה על אורח חיים בריא ובין סיכון מופחת לשברים בעצמות בשל הידלדלות העצם בקרב מחלימות סרטן שד (JNCI Cancer Spectrum)


באדיבות האגודה למלחמה בסרטן


ידוע שטיפולים רבים לסרטן השד עלולים להאיץ את גיל המעבר ואת האל-וסת ולהפחית את צפיפות העצם, וכתוצאה מכך – עלולים להגביר את הסיכון של מחלימות מהמחלה  להידלדלות העצם (אוסטאופורוזיס) ושברים, לעומת נשים בריאות באותו גיל. כמו כן, ידוע כי לצריכת סויה ומוצריה תועלת בריאותית. ישנם מחקרים לפיהם סויה, העשירה באיזופלבונים הפועלים בדומה להורמון האסטרוגן, עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לחלות בסרטן השד ושל הסיכון לשברים בנשים בריאות לאחר גיל המעבר.

חוקרים מאוניברסיטת ייל ואוניברסיטאות אחרות בארה”ב ובסין בדקו אם צריכת סויה ומוצריה, וכן פעילות גופנית ושמירה על משקל תקין עשויים להפחית את הסיכון לשברים בעצמות בקרב מחלימות סרטן השד.

במחקר נבדקו נתונים גופניים, רפואיים, הרגלי תזונה ונתוני אורח חיים (פעילות גופנית, BMI, ועוד). בשאלונים שמילאו 5,042 נשים בסין שאובחנו עם סרטן שד בטווח גיל 20 עד 75, 52% מהנשים היו אחרי גיל המעבר ו-48% לפניו, ובוצע מעקב אחר התפתחות שברים בעצמות (כתוצאה מנפילות ואוסטאופורוזיס) במשך 10 שנים. במהלך השנים התפתחו שברים בעצמות בקרב 3.7% מסך המשתתפות במחקר, מתוכן 2.9% מהנשים לפני גיל המעבר ו-4.4% מהנשים – אחריו. לעומת צריכה נמוכה או אי צריכה של מוצרי סויה (הכוללים בין השאר טופו, חלב סויה, פולי סויה וכד’), צריכה יומית גבוהה וקבועה של סויה ומוצריה (≥56 מ”ג ביום =מעט יותר מרבע כוס) לעומת צריכה מועטה (≤31.38 מ”ג ביום = מעט פחות משמינית כוס) הייתה קשורה בירידה של 77% בהתפתחות שברים בעצמות של נשים לפני גיל המעבר.

בנוסף, עודף משקל (BMI של 25 ומעלה) היה קשור בסיכון מוגבר להתפתחות שברים בנשים לפני גיל המעבר, ופעילות גופנית (בעצימות גבוהה לעומת עצימות נמוכה) הפחיתה באופן משמעותי (44%) את הסיכון לשברים בנשים מבוגרות אחרי גיל המעבר.

החוקרים טוענים שזהו מחקר ראשון מסוגו הבודק צריכת מוצרי סויה כגורם מיטיב מפני שברים הקשורים לאוסטאופורוזיס בקרב מחלימות סרטן שד, והמחקר הנרחב ביותר שבדק את גורמי הסיכון האחרים (הניתנים לשינוי) בקבוצת אוכלוסייה זו.

המחקר פורסם בכתב העת JNCI Cancer Spectrum ב – 21.5.2019.

קישור למאמר המלא

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    נשים צעירות רבות עם אבחנה חדשה של סרטן שד חוששות בכל הנוגע להשפעה של הטיפולים כנגד הממאירות על הפוריות, כאשר אלו עשויים להשפיע על החלטות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי על-רקע עליה בשכיחות דחיית הריונות לשנות ה-30 וה-40 לחיים באוכלוסייה הכללית, סביר יותר כי נשים […]

  • צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    צריכת קפה מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה (Int J Cancer)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cancer מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שתיית קפה עשויה להיות מלווה בסיכון מופחת להישנות סרטן מעי גס ורקטום ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה נקשרה עם סיכון מופחת להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, לא ידוע אם צריכת קפה עשויה […]

  • דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    דיאטה פרו-דלקתית וצריכת מלח מלווים בסיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2   (Diabetes, Obesity & Metabolism)

    הסיכון לסוכרת מסוג 2 גבוה יותר בקרב מבוגרים עם דפוסי דיאטה פרו-דלקתית ואלו הצורכים מלח בכמות רבה, בהשוואה לאלו המקפידים על דיאטה אנטי-דלקתית וצורכים כמות מלח קטנה יותר, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד DII (או Dietary Inflammatory Index), מערכת ניקוד להערכת הפוטנציאל הדלקתי של […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism  ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

  • טיפול בתרופות פומיות הפוגעות בצפיפות העצם והסיכון לניתוח חוזר להחלפת מפרק הברך (J Arthroplasty)

    טיפול בתרופות פומיות הפוגעות בצפיפות העצם והסיכון לניתוח חוזר להחלפת מפרק הברך (J Arthroplasty)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty עולה כי בחולים תחת טיפול בתרופות המפחיתות את צפיפות העצם, דוגמת תרופות אנטי-פסיכוטיות, SSRI, גלוקוקורטיקואידים או מעכבי תעלות מימן, ייתכן סיכון מוגבר לניתוח חוזר להחלפה מלאה של מפרק הברך. החוקרים התבססו על נתונים ממאגר ארצי והשלימו מחקר רטרוספקטיבי שכלל למעלה מ-1.2 מיליון חולים שעברו ניתוח ראשוני להחלפה […]

  • משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    משלב סרקופניה עם השמנת-יתר מלווה בעליה בסיכון לתמותה (JAMA Netw Open)

    בחולים עם השמנה סרקופנית סיכון מוגבר לתמותה מוקדמת, אך בדיקות סקר לתפקוד השריר עשויות לספק הזדמנות להתערבות ממוקדת, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. שיעור המבוגרים עם מסת שומן גוף גבוהה ו/או תפקוד ומסת שריר נמוכה עלה בשנים האחרונות, אך סרקופניה והשמנה סרקופנית אינם מאובחנים דיו. במסגרת המחקר הנוכחי בחנו החוקרים […]

  • צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד עלולה להחמיר תסמינים במבוגרים עם קוליטיס כיבית (Am J Gastroenterol)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד מלווה בעליה במספר אירועים של תסמינים במערכת העיכול ודלקת מעי במבוגרים עם אבחנה ידועה של קוליטיס כיבית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The American Journal of Gastroenterology. צריכת מזון אולטרה-מעובד נקשרה עם סיכון מוגבר להיארעות קוליטיס כיבית אך אין מחקרים רבים אודות ההשפעה של דפוס תזונה זה על נטל המחלה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה