Pain

המלצות חדשות לאיזון כאב מטעם צוות משימה ייעודי (Department of Health & Human Services)

צוות משימה מיוחד, הכולל מומחים לטיפול בכאב, ממליץ על טיפול בתרופות שאינן-אופיואידים וטיפולים לא-תרופתיים כטיפול קו-ראשון להקלה על כאב. בטיוטת מסמך שפורסמה בסוף חודש דצמבר האחרון, המליצו המומחים לפתח הנחיות ספציפיות למצבים שונים, המשלבות מודל ביו-פסיכו-סוציאלי של טיפול והם מדגישים את חשיבות הערכה זהירה של חולים והערכת סיכון הולמת, בפרט לאור משבר האופיואידים, בחולים עם כאב אקוטי או כרוני.

המומחים מסבירים כי לפי נתוני ה-CDC, בשנת 2017 תועדו כ-47,600 מקרי תמותה משנית למינון-יתר של אופיואידים. בנוסף, במדינה כ-50 מיליון מבוגרים הסובלים מכאב כרוני, כולל 19.6 מיליון חולים הסובלים מכאב בדרגה גבוהה, העשויה לפגוע בפעילות היומיומית שלהם או ביכולתם לצאת לעבודה.

המומחים ממליצים על הגברת השימוש בהנחיות קליניות לאבחנות פרטניות או גורמים ספציפיים לכאב. הם גם קוראים להגדלת הגישה לטיפול יעיל בכאב ושלב טיפול בכאב במסגרת ההכשרה השגרתית של רופאים, בפרט במהלך מסלול ההתמחות.

המלצות נוספות כוללות שימוש בתרופות שאינן-אופויאידים (פראצטמול, נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים) עם טיפולים לא-תרופתיים כטיפול קו-ראשון, הן בקרב חולים מאושפזים והן בקרב חולים אמבולטוריים, במידת האפשר. מומלץ להתחיל טיפול באופיואידים רק כאשר התועלת עולה על הסיכונים ולהקפיד לעקוב אחר הנחיות מבוססות-ראיות.

ההמלצות כוללות שימוש במשטרים וטיפולים ספציפיים לפרוצדורות, לפני, במהלך ולאחר ניתוח, כולל טיפול בתרופות שאינן-אופיואידים, חסימה עצבית וטיפולים פסיכולוגיים, להפחתת החשיפה לאופיואידים.

על רופאי משפחה ומומחים אחרים לשתף פעולה בשלב מוקדם עם מומחים לטיפול בכאב, כאשר מטפלים בחולים עם כאב מורכב, במטרה להפחית את הסיכון לסיבוכים. חשוב לבסס מערכת תגמול הולמת, שתאפשר גישה רב-מקצועית להקלה על כאב כרוני סביב פעולות פולשניות ויש לבסס הנחיות לטיפול בכאב אקוטי לאחר טראומה או פרוצדורות ניתוחיות נפוצות.

צוות המשימה מציע כי ההנחיות ישימו דגש על גישה מותאמת אישית לטיפול בכאב אקוטי, תוך התייחסות לשונות בין מטופלים במחלות רקע, חומרה וגורמים אחרים, עם דגש על שיפור איזון כאבים, התאוששות מהירה יותר וניידות מוקדמת, תוך הפחתת הסיכון לקרישי דם, תסחיף ריאתי וחשיפה מופרזת לאופיואידים.

מתוך Department of Health & Human Services

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה