Parkinson

מה בין זיהום ב-HBV או HCV ובין מחלת פרקינסון? (Neurology)

בחולים עם זיהום בנגיף HBV (Hepatitis B Virus) או HCV (Hepatitis C Virus) סיכון מוגבר משמעותית למחלת פרקינסון, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Neurology.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין HBV ו-HCV ובין מחלת פרקינסון. הם השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי, תוך  הערכת נתוני English National Hospital Episode Statistics ונתוני התמותה לשנים 1999-2011.

יחס השיעורים המתוקן למחלת פרקינסון לאחר זיהום בנגיף HBV עמד על 1.76, על-בסיס 44 תצפיות בהשוואה ל-25 מקרים צפויים. יחס השיעורים למחלת פרקינסון לאחר זיהום בנגיף HCV עמד על 1.51, על-בסיס 48.5 מקרים צפויים ו-73 מקרים בפועל. החוקרים לא זיהו קשר בין דלקת אוטואימונית של הכבד , דלקת כבד פעילה כרונית או HIV ובין התפתחות מחלת פרקינסון. כאשר החוקרים כללו רק מקרי טיפול למחלת פרקינסון במהלך השנה הראשונה לאחר חשיפה, יחס השיעורים ל-HBV ו-HCV עמד על 1.82 ו-1.43, בהתאמה.

החוקרים מדווחים על עדות מוצקה לפיה ישנה עליה בשיעורי מחלת פרקינסון בחולים עם זיהום בנגיף HBV ו-HCV. ממצאים אלו עשויים לנבוע מגורמים ייחודיים לדלקת כבד נגיפית, אך לא ברור אם מדובר בתוצאה של הזיהום, מנגנוני מחלה משותפים, או תוצאה של טיפול נוגד-נגיפי. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים לאישור הקשר שתואר במחקר הנוכחי ולבחון מסלולים פתופיזיולוגיים בבסיס קשר זה.

Neurology. Published online March 29, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה