Pregnancy

עדויות נוספות מעידות כי טיפול בויטמינים במהלך ההיריון עשוי להפחית סיכון לאוטיזם (JAMA Psychiatry)

נטילת ויטמינים במהלך החודש הראשון להיריון עשויה להפחית את הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם באחאים של ילדים עם הפרעות אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry.

החוקרים כותבים כי אעפ”י שחלק מהמחקרים קשרו בין נטילת חומצה פולית בשלב מוקדם של ההיריון ובין סיכון מופחת להפרעות מהספקטרום של אוטיזם בילדים, לא נערכו מחקרים להערכת הקשר באחאים צעירים לילדים עם אבחנה של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

במסגרת מחקר העוקבה הפרוספקטיבי בחנו החוקרים נתונים אודות 241 ילדים להם אחים או אחיות עם אבחנה של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.  האחאים הצעירים יותר נולדו בין 2006-2015 ונבדקו בתוך שישה חודשים מיום ההולדת השלישי שלהם. האימהות דיווחו על נטילת ויטמינים במהלך ההיריון במהלך המחצית הראשונה והשניה של ההיריון וכן לאחר הלידה.

מרבית האימהות (231 נשים, 95.9%) דיווחו כי נטלו ויטמינים במהלך ההיריון, אך רק 87 נשים (36%) נטלו זאת במהלך ששת החודשים טרם ההפריה ו-128 נשים (53%) נטלו ויטמינים במהלך החודש הראשון להיריון.

מבין הילדים שנכללו במחקר, 55 ילדים (22.8%) ענו על הקריטריונים להגדרת הפרעות מהספקטרום של אוטיזם, ב-60 ילדים (24.9%) תועדה התפתחות לא-טיפוסית וב-126 ילדים (52.3%) ההתפתחות הוגדרה כתקינה. בקבוצת הילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם תועדה שכיחות גבוהה יותר של בנים, בהשוואה לשיעור הבנים בקבוצת הילדים עם התפתחות תקינה (69.1% לעומת 51.6%, p=0.03).

בקרב ילדים לאימהות שנטלו ויטמינים במהלך החודש הראשון להיריון, שיעורי הפרעות מהספקטרום של אוטיזם עמדו על 14.1% (18 מבין 128 ילדים), זאת בהשוואה לשיעור של 32.7% (37 מבין 113 ילדים) בקרב ילדים לאימהות שלא נטלו ויטמינים אלו. בקרב ילדים לאימהות שנטלו ויטמינים במהלך החודש הראשון תועדה שכיחות נמוכה יותר לאבחנה של הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (סיכון יחסי מתוקן של 0.50), אך הסיכון להתפתחות לא-טיפוסית לא היה שונה בין שתי הקבוצות לאחר 36 חודשים.

בילדים לאימהות שנטלו ויטמינים בשלב מוקדם של ההיריון תועדה חומרה פחותה משמעותית של תסמיני אוטיזם ומדדים קוגניטיביים גבוהים יותר.

בנוסף, החוקרים זיהו קשר בין ממוצע כולל של תוספי חומצה פולית במהלך החודש הראשון להיריון שנכלל בשליש העליון ובין הירידה הגדולה ביותר בסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא, כולל הערכת מינוני סף של חומצה פולית וההשפעה של חומרי תזונה אחרים הניתנים לפני הלידה, על הסיכון להפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

JAMA Psychiatry. Published online February 27, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה