Prostate Cancer

צריכת אלכוהול בגיל צעיר מעלה את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית אגרסיבי (Cancer Prevention Research)

מקור: האגודה למלחמה בסרטן

קבוצת חוקרים מאוניברסיטת הרווארד ואוניברסיטת דיוק בארצות הברית בדקו האם קיים קשר בין צריכת אלכוהול במהלך החיים, לבין הסיכון לחלות בסרטן הערמונית בכלל ובסרטן ערמונית אגרסיבי בפרט. מידת האגרסיביות של סרטן הערמונית נקבעה על פי סולם גליסון, כשדירוג גבוה מתייחס לסרטן ערמונית אגרסיבי, הנוטה להתפשט במהירות גבוהה יותר לאיברים אחרים.

לצורך המחקר נאספו נתונים של 650 גברים אמריקאים, מרקע אתני מגוון, בגילאים 49-89 שעברו ביופסיה לערמונית בין השנים 2007-2018 במרכז רפואי בארה”ב. הגברים מילאו סקר שכלל שאלות דמוגרפיות ורפואיות וכן  שאלות בנוגע לממוצע המשקאות האלכוהוליים שהם צורכים בשבוע (לא צורכים כלל קבוצת ביקורת, בין 1-6 משקאות אלכוהול בשבוע או למעלה מ-7 משקאות אלכוהול בשבוע צריכה גבוהה) בכל עשור בחייהם (15-19, 20-29 , 30-39, 40-49, צריכה עכשווית).

328 מהגברים אובחנו עם סרטן הערמונית, מתוכם 238 עם סרטן ערמונית בדרגה נמוכה, ו-88 עם סרטן ערמונית אגרסיבי.

באמצעות עיבודים סטטיסטיים שונים בדקו החוקרים את הקשר בין צריכת אלכוהול בעשורים השונים בחיים לבין סה”כ האבחונים של סרטן הערמונית, ובאופן פרטני איבחון של סרטן ערמונית בדירוג נמוך (גליסון נמוך) ואבחון של סרטן ערמונית אגרסיבי – בדירוג גבוה (גליסון גבוה).

מהממצאים עולה כי גברים שצרכו למעלה מ-7 משקאות אלכוהוליים בשבוע,  בין הגילאים 15-19 היו בסיכון גבוה פי 3.21 לחלות בסרטן ערמונית בדירוג גבוה, ביחס לגברים שלא שתו כלל. כמו כן, נמצא כי צריכת אלכוהול גבוהה בגילאים 20-29 מעלה את הסיכון לחלות בסרטן ערמונית אגרסיבי פי 3.14, צריכה גבוהה בגילאים 30-39 מעלה את הסיכון פי 3.09 וצריכה גבוהה בגילאים 40-49 מעלה את הסיכון לחלות בסרטן ערמונית אגרסיבי פי 3.64, בהשוואה לגברים שלא צרכו אלכוהול כלל באותם טווחי גיל.

גברים שצרכו לאורך חייהם למעלה מ-7 משקאות אלכוהוליים בממוצע בשבוע, היו בסיכון גבוה פי 3.2 לחלות בסרטן הערמונית האגרסיבי בדירוג גבוה לעומת גברים שלא צרכו אלכוהול כלל.

מהמחקר עולה כי צריכה גבוהה של אלכוהול בגילאים מוקדמים בחיים ובאופן מצטבר לאורך החיים, מעלה את הסיכון לחלות בסרטן הערמונית. 

המחקר פורסם במהדורת אוגוסט 2018 של כתב העת המדעי למניעת סרטן Cancer Prevention Research ותורגם על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן. לתקציר המחקר באנגלית לחצו כאן.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה