Prostate Cancer

נתונים חדשים אודות איכות החיים של חולי סרטן ערמונית בעקבות טיפול ב-Apalutamide (מתוך Lancet Oncol)

סרטן ערמונית

מחקר SPARTAN הראה כבר כי תוספת Apalutamide  לטיפול הנהוג כיום ב-ADT (Androgen Deprivation Therapy) הובילה להארכת משך הישרדות ללא-גרורות (MFS) בגברים עם סרטן ערמונית לא-גרורתי, עמיד לסירוס במעל לשנתיים (40.5 חודשים לעומת 16.2 בקבוצת הפלצבו). נתונים אלו הובילו מוקדם יותר השנה לאישור התרופה בארצות הברית.  כעת, מנתונים מאותו מחקר עולה כי תוספת אפלוטמיד לטיפול אינה פוגעת באיכות החיים הבריאותית של החולים, כך מדווחים חוקרים במהלך חודש ספטמבר בכתב העת Lancet Oncology.

במסגרת מחקר SPARTAN, חולקו באקראי 1207 חולים: 806 קיבלו טיפול פומי ב- Apalutamide במינון 240 מ”ג ביום בשילוב עם ADT, ו-401 טופלו בפלסבו תואם עם ADT. כל מחזור טיפול נמשך 28 ימים.

 החולים בקבוצת האפלוטמיד השלימו חציון של 16.9 חודשי טיפול ואלו בקבוצת הפלסבו טופלו למשך חציון של 11.2 חודשים.

מתחילת המחקר ועד לאחר 29 מחזורים, איכות החיים הבריאותית נבחנה על-בסיס מדד FACT-P (Functional Assessment of Cancer Therapy-Prostate) ושאלוני EQ-5D-3L.

בכל קבוצות הטיפול, שכללו בעיקר חולים שהיו א-תסמיניים, המדדים העידו כי איכות החיים הבריאותית נותרה על כנה, למרות שידוע כי טיפול במעכב קולטנים לאנדרוגנים משפיע לרעה על איכות החיים הבריאותית בחולים עם סרטן ערמונית.

מנתונים נוספים עלה כי לאחר התחלת הטיפול, מרבית החולים סברו כי נשמרה יכולתם להמשיך בפעילויות היומיומיות הרגילות שלהם, דוגמת טיפול אישי, ביצוע מטלות ויציאה מהבית.  עם זאת, לאורך זמן, נצפו הבדלים במרבית מדדי התוצאים לטובת הטיפול ב- Apalutamide, כשמטופלי קבוצת הפלסבו חוו הידרדרות גדולה יותר באיכות החיים הבריאותית. עם התקדמות המחלה והופעת סימפטומים, חוו החולים בשתי הקבוצות ירידה באיכות החיים הבריאותית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר החדש מעידים כי תוספת Apalutamide אינה פוגעת באיכות החיים הבריאותית של החולים וכי איכות החיים הבריאותית נשמרת לאחר תוספת הטיפול ל-ADT בחולים עם סרטן ערמונית. הירידה באיכות החיים הבריאותית בקרב אלו שטופלו ב-Apalutamide הופיעה מאוחר יותר, בהתאם למרווח זמן ארוך יותר עד להתקדמות תסמינית שזוהתה במחקר.

Lancet Oncol. Published online on September 10, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה