Psoriasis

הערכת הבטיחות של טיפולים סיסטמיים שונים לפסוריאזיס בילדים (JAMA Dermatol)

בילדים עם פסוריאזיס, שכיחות נמוכה יותר של אירועים חריגים עם טיפול במעכבי TNF, בהשוואה לטיפול ב-Methotrexate, אך מתן הולם של חומצה פולית עשוי להפחית את הסיכון לתופעות גסטרואינטסינאליות תחת טיפול ב-Methotrexate, כך כותבים מומחים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology.

מטרת המחקר הייתה לבחון את דפוסי השימוש והסיכונים היחסיים של תכשירים סיסטמיים לטיפול בפסוריאזיס בדרגה בינונית-עד-חמורה בילדים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ב-20 מרכזים בצפון אמריקה ואירופה וכללו את כל הילדים עם פסוריאזיס בדרגה בינונית-עד-חמורה שנטלו טיפול סיסטמי או פוטותרפיה במשך לפחות שלושה חודשים, בין 1 בדצמבר, 1990, ועד 16 בספטמבר, 2014.

בקרב 390 ילדים (203 בנות, 187 בנים, גיל ממוצע בעת אבחנה של 8.4 שנים) עם פסוריאזיס, שנטלו לפחות טיפול סיסטמי אחד, מרווח הזמן הממוצע מהאבחנה ועד לטיפול סיסטמי עמד על 3 שנים. Methotrexate שימש לטיפול ב-270 חולים (69.2%), תכשירים ביולוגיים (בעיקר Etanercept) שימשו ב-106 חולים (27.2%), Acitretin ב-57 מקרים (14.6%), Cyclosporine ב-30 ילדים (7.7%), Fumaric Acid Ester ב-19 חולים (4.9%) ולמעלה מתרופה אחת ניתנה ל-73 ילדים (18.7%).

מבין 270 ילדים שנטלו Methotrexate, 13- דיווחו על תופעת לוואי אחת לפחות על-רקע הטיפול התרופתי, בעיקר תופעות גסטרואינטסינאליות (24.8%). מתן חומצה פולית שישה ימים בשבוע (יחס סיכויים של 0.16) או שבעה ימים בשבוע (יחס סיכויים של 0.21) סיפקה הגנה מפני תופעות גסטרואינטסינאליות יותר ממתן חומצה פולית פעם בשבוע, ללא תלות במינון השבועי הכולל. עליה באנזימי כבד על-רקע הטיפול ב-Methotrexate נקשרה עם השמנה (13%), אך לא זוהה קשר עם משטר הטיפול בחומצה פולית.

תגובות באתר ההזרקה תועדו ב-20 מבין 106 חולים (18.9%) שטופלו במעכבי TNF, אך לא הובילו להפסקת הטיפול.

נוכחות תופעת לוואי אחת לפחות, תופעות לוואי גסטרואינטסינאליות, הפרעות מעבדתיות, או תופעות לוואי שהובילו להפסקת התרופה היו נפוצות יותר עם Methotrexate, בהשוואה לטיפול במעכבי TNF. מנגד, שכיחות זיהומים על-רקע הטיפול התרופתי (בעיקר בדרכי נשימה עליונות) הייתה נמוכה יותר עם Methotrexate.

שישה חולים פיתחו אירועים חריגים חמורים (3 תחת טיפול ב-Methotrexate, 2 תחת טיפול ב-Fumaric Acid Ester ואחד תחת Adalimumab), אך משך הטיפול הממוצע ב-Methotrexate ותכשירים ביולוגיים היה ארוך כפליים ממשך הטיפול ב-Cyclosporine או Fumaric Acid Ester. לא תועדו מקרים של שחפת או ממאירות.

החוקרים קוראים להשלים מחקר פרוספקטיבי במטרה לעקוב אחר הסיכונים ארוכי הטווח של תכשירים סיסטמיים לטיפול בפסוריאזיס בילדים.

JAMA Dermatol 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה