Pulmonary IPF & Other

הנחיות חדשות תומכות במשך טיפול אנטיביוטי קצר יותר לדלקת ריאות (Clin Infect Dis)

בניסיון לאזן בין מניעת טיפול אנטיביוטי מיותר ובין מתן טיפול בטוח ויעיל כנגד זיהומים הקשורים בבית החולים, הנחיות חדשות ממליצות על טיפול אנטיביוטי בן שבעה ימים לכל היותר במקרים של דלקת ריאות שנרכשה באשפוז (Hospital Acquired Pneumonia) ודלקת ריאות על-רקע מנשם (VAP או Ventilator Associated Pneumonia).

ברקע להנחיות מסבירים המומחים כי HAP ו-VAP יחדיו אחראיות ל-20-25% מהזיהומים הנרכשים בבית החולים, כאשר לפי ההערכות 10-15% מהמקרים הללו מובילים למות המטופלים. כאחד מכל עשרה חולים מונשמים יפתחו VAP, עם שיעורי תמותה העומדים על 13% מהחולים הללו.

אעפ”י כן, אין מחקרים שהוכיחו כי טיפול אנטיביוטי ממושך יותר מוביל לתועלת רבה יותר, בהשוואה למשך טיפול קצר יותר. עם זאת, טיפול ממושך יותר מלווה בסיכון מוגבר לאירועים חריגים, דוגמת שלשולים, סיכון מוגבר ל-Clostridium difficile, עליה בהוצאות רפואיות ועליה בעמידות לטיפול אנטיביוטי.

ההנחיות החדשות מטעם ה-IDSA (Infectious Diseases Society of America) ו-ATS (American Thoracic Society), ממליצות גם כי כל בית חולים יפתח אלגוריתם לטיפול אנטיביוטי: ניתוח מקומי של זני החיידקים הגורמים לדלקת ריאות עם התמקדות בזיהומים ביחידות טיפול נמרץ, ביחד עם הטיפול האנטיביוטי המוצלח ביותר כנגד חיידקים אלו.

הכותבים ממליצים על טיפול אנטיביוטי בן שבעה ימים לטיפול במצבי VAP או HAP, אך מכירים בכך שיש מצבים בהם יש מקום לטיפול קצר או ארוך יותר, בתלות בקצב השיפור הקליני, הדמייתי ומעבדתי. הם גם ממליצים על הפחתת הטיפול האנטי-מיקרוביאלי, תוך שימוש באנטיביוטיקות בעלות טווח פעילות צר, במקום טיפול רחב-טווח, ולהתחיל בטיפול מונותרפי במקום טיפול משולב.

המלצות נוספות מתמקדות בשיטות לא-פולשניות לאבחנת VAP, התבססות רק על קריטריונים קליניים לקביעת מועד התחלת טיפול אנטיביוטי ואפשרויות טיפול אמפירי לנסיבות קליניות ספציפיות. עם זאת, מרבית ההמלצות הללו מבוססות על עדויות באיכות נמוכה.

ההנחיות כוללות גם המלצות ספציפיות לטיפול אנטיביוטי אמפירי על-בסיס השאלה אם מדובר ב-HAP או VAP, סיכון ל-MRSA (Methicillin Resistant Staphylococcus Aureus) ושיקולים נוספים.

בחולים עם חשד ל-VAP, מומלץ כיסוי ל-S. aureus, Pseudomonas aeruginosa ומתגים גראם שליליים אחרים בכל המשטרים האמפיריים. בחולים תחת טיפול אמפירי ל-HAP, מומלץ מתן טיפול אנטיביוטי יעיל כנגד S. aureus.

Clin Infect Dis. Published online July 14, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה