Pulmonary IPF & Other

המלצות עדכניות מטעם ASCO בנושא טיפול תרופתי לסרטן ריאות מתקדם (J Clin Oncol)

לאור כל ההתקדמויות האחרונות בטיפול תרופתי לסרטן ריאות, הבולטות בהן נוגעות לטיפול אימונותרפי וייעודי, איגוד ה-ASCO (American Society of Clinical Oncology) פרסם עדכון הנחיות לטיפול בסרטן ריאות מסוג NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer).

להלן עיקרי ההמלצות לטיפול קו-ראשון בחולים ללא מוטאציית EGFR, ALK או ROS1 ועם מצב תפקודי של 0 או 1:

·         בנוכחות ביטוי רב של PD-L1 (מדד גידול של 50% ומעלה) וללא התוויות-נגד, טיפול ב-Pembrolizumab (קיטרודה) מומלץ.

·         בנוכחות ביטוי נמוך של PD-L1 (מדד גידול של פחות מ-50%), מגוון שילובי כימותרפיה מומלצים (מבוססי פלטינום או שאינם מבוססי פלטינום).

·         בכל יתר התרחישים הקליניים לטיפול קו-ראשון ההמלצות זהות לאלו משנת 2015.

להלן עיקרי ההמלצות לטיפול קו-שני בחולים ללא מוטאציית ועם מצב תפקודי של 0 או 1 :

·         בחולים עם ביטוי רב של PD-L1 וללא התוויות-נגד, לאחר טיפול קו-ראשון בכימותרפיה, ללא טיפול קודם במעכבי בקרה חיסונית, מומלץ טיפול ב-Nivolumab (אופדיבו), Pembrolizumab, או Atezolizumab (טיסנטריק).

·         בחולים ללא ביטוי PD-L1 או עם העדר נתונים בנושא וללא התווית-נגד, שקיבלו טיפול קו-ראשון בכימותרפיה, Nivolumab או Atezolizumab, מומלצים מגוון שילובים כימותרפיים.

·         מעכבי בקרה חיסונית אחרים, משלבי מעכבי בקרה חיסונית וטיפול במעכבי בקרה חיסונית עם כימותרפיה אינם מומלצים לשימוש.

·         בחולים לאחר טיפל קו-ראשון במעכבי בקרה בחיסונית, מומלצים מגוון שילובים כימותרפיים.

·         בחולים עם התווית נגד לטיפול במעכבי בקרה חיסונית לאחר טיפול קו-ראשון בכימותרפיה, מומלץ טיפול ב-Docetaxel.

·         בחולים עם קרצינומה שאינה מתאי קשקש שלא טופלו קודם לכן ב-Pemetrexed (אלימטה), מומלץ טיפול ב-Pemetrexed.

בחולים עם מוטאציית EGFR:

·         עם התקדמות מחלה לאחר טיפול קו-ראשון ב-TKI (Tyrosine Kinase Inhibitor) ומוטאציית T790M, מומלץ טיפול ב-Osimertinib (טאגריסו).

·         בהעדר מוטאציית T790M, מומלץ טיפול כפול בפלטינום.

·         בחולים לאחר טיפול ב-TKI כטיפול קו-ראשון, עם תגובה ראשונית לטיפול ובהמשך התקדמות איטית או מינימאלית של המחלה באתרים מבודדים, ניתן לשקול TKI עם טיפל מקומי לאתרים המבוססים.

בחולים עם סידור מחדש של ROS1:

·         בחולים ללא טיפול קודם ב-Crizotinib (קסאלקורי), מומלץ טיפול זה.

·         בחולים לאחר טיפול קודם ב-Crizotinib, מומלץ טיפול מבוסס-פלטינום כטיפול קו-שני, עם או ללא Bevacizumab.

בחולים עם מוטאציות BRAF:

·         בחולים ללא טיפול קודם במעכבי בקרה חיסונית ועם ביטוי רב של PD-L1, מומלץ טיפול ב-Atezolizumab, Nivolumab או Pembrolizumab.

·         בחולים לאחר טיפול קודם במעכבי בקרה חיסונית, ניתן לשקול טיפול ב-Dabrafenib (טפינלר) לבדו או בשילוב עם Trametinib (מקיניסט) כטיפול קו-שלישי.

המלצות לטיפול קו-שלישי:

·         בחולים ללא מוטאציית EGFR או ALK או ROS1 ועם קרצינומה שאינה של תאי קשקש ומצב תפקודי של 0 או 1, לאחר טיפול קודם כימותרפי עם או בלי Bevacizumab וטיפול במעכבי בקרה חיסונית, ניתן לשקול טיפול ב-Pemetrexed או Docetaxel.

·         בחולים עם מוטאציית EGFR לאחר לפחות טיפול אחד קו-ראשון של TKI וטיפול כימותרפי מבוסס-פלטניום קודם, אין נתונים מספקים בכדי להמליץ על עדיפות טיפול אימונותרפי על טיפול כימותרפי.

J Clin Oncol. Published online August 14, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    טיפול באספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. מהנתונים עולה עוד כי הירידה הגדולה תועדה בסיכון למחלה גרורתית ואלו שנטלו את התרופה למשך לפחות חמש שנים. החוקרים אספו נתונים ממספר מאגרי מטופלים לזיהוי משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה שהתגוררו בנורבגיה בין […]

  • גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר עוקבה ארצי מנורבגיה עולה כי גיל מתקדם ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות מלנומה פולשנית ראשונית נוספת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים מהימנים אודות הסיכון של חולים למלנומה פולשנית ראשונית נוספת לאורך הזמן. הם התבססו על נתונים ממאגר רישום הסרטן בנורבגיה והשלימו […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש , מהן עולה היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות במתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של מחלה ממארת. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את שיעורי ההיארעות המצטברים של הפרעות פסיכיאטריות בקרב מתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של ממאירות, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית ולאחאים ללא […]

  • זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה אך מובהקת סטטיסטית בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום ותמותה עקב המחלה הממארת, כאשר הסיכון גבוה במיוחד בקרב חולים שלא טופלו כנגד הזיהום החיידקי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הליקובקטר פילורי מהווה את הגורם הזיהומי הנפוץ בעולם לממאירות. כעת […]

  • טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן שד בקרב מתבגרות ונשים מבוגרות עם היסטוריה של טיפול ב- Doxorubicin כנגד מחלת הודג’קין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים ששרדו מחלת הודג’קין עם היסטוריה של קרינה לבית החזה בגיל צעיר קיים סיכון מוגבר לסרטן שד. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה